Politică

PLANUL Guvernului de a-i scăpa, prin lege, pe primarii şi şefii de CJ de DOSARELE PENALE

Vicepremierul Liviu Dragnea propune modificarea legii administraţiei publice locale, astfel încât primarul sau preşedintele de Consiliu Judeţean să nu mai poată fi anchetaţi pentru documentele semnate.

Liviu Dragnea Liviu Dragnea

Potrivit draftului conceput de Dragnea, dacă un document are semnătura funcţionarilor primăriei sau ai CJ, aceştia trebuie traşi la răspundere şi nu şeful instituţiei. Vicepremierul susţine că anul acesta se va modifica şi legea prefectului, pentru ca aceştia să fie membrii ai partidelor şi nu apolitici. În privinţa descentralizării, social-democratul afirmă că aceasta se va realiza în acest an, scrie gandul.info.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat că la Guvern se lucrează la un pachet pe zona administraţiei locale, care să cuprindă modificări la legea prefectului, legea administraţiei publice locale, legea finanţelor publice locale, legea privind funcţionarii publici, statutul aleşilor locali, legea incompatibilităţilor şi cel privind descentralizarea.


Astfel, Dragnea a vorbit de faptul că procesul de descentralizare s-ar putea finaliza până în 2015, iar în privinţa prefectului acesta ar urma să fie politic şi nu apolitic cum este considerat în prezent.

despre moţiunea PDL pe descentralizare: m-a întristat că au fost doar cinci parlamentari de la PDL în sală


despre descentralizare: Sunt două variante de lucru: o variantă o reprezintă tot promovarea unui proiect unic de lege, care să cuprindă descentralizarea pe toate domeniile sau un proiect de lege pentru fiecare sector în parte

descentralizarea Poliţiei: A fost o manipulare profesionistă şi ministru Stroe a fost manipulat


despre prefect: Dacă este reprezentantul Guvernului, care este guvern politic, poate discutăm să fie reprezentantul politic al Guvernului

legea administraţiei publice locale: Dacă funcţionarii publici care vin la serviciu şi au dat concurs pe anumite domenii de specialitate trebuie să îşi asume şi răspunderea. Dacă toate structurile din primărie îi spun că este în regulă, atunci de ce trebuie să răspundă primarul?


incompatibilităţi: Cum să fie incompatibilitate, pentru că ei merg acolo să apere interesele comunităţii? Trebuie să avem o discuţie serioasă cu ANI

Mai multe detalii aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter