monitorulcj.ro Menu
Politică

Cluj: Constantin, întrebat dacă mai e vreo şansă să nu se rupă USL: Aşteptăm toţi o decizie a lui Antonescu

Liderul PC, Daniel Constantin, spune, întrebat dacă mai există o şansă ca USL să nu se rupă, că toată lumea aşteaptă o decizie din partea lui Crin Antonescu, el susţinând că, indiferent ce se va întâmpla, criza din USL "trebuie să rămână în zona politică şi să nu fie dusă în cea guvernamentală".

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în comuna Mociu, judeţul Cluj, dacă mai există o şansă ca USL să nu se rupă, Daniel Constantin a spus că se aşteaptă o decizie din partea liderului PNL, Crin Antonescu, şi că, indiferent ce se întâmplă din punct de vedere politic, "actuala criză din USL trebuie să rămână în zona politică şi să nu fie dusă în cea guvernamentală", angajamentul membrilor Guvernului fiind de continuare a programului de guvernare.

"S-a vorbit foarte mult despre posibilitatea rupturii USL, aşteptăm cu toţii o decizie din partea domnului Antonescu. Dar este un mesaj pe care vreau să îl transmit, că, indiferent ce se întâmplă din punct de vedere politic, trebuie să rămânem în zona politică cu această criză şi nu în zona guvernamentală. Guvernul îşi face treaba, eu sunt în teritoriu, sunt convins că şi colegii mei lucrează, oamenii nu simt această criză politică şi sper să nu o simtă. Dacă ne facem datoria, dacă ducem mai departe programul de guvernare, cred că ne facem datoria faţă de cetăţeni. Angajamentul nostru, al celor care facem Guvernul astăzi, că sunt de la PC, PSD, UNPR sau PNL, este să ducem mai departe programul de guvernare", a spus Constantin, citat de Mediafax.


Potrivit acestuia, cel puţin în domeniul agriculturii, nu există pericolul pierderii unor fonduri europene, în condiţiile în care se continuă plata subvenţiilor către fermieri.

Întrebat despre funcţia de vicepremier pe care ar putea să o ocupe, liderul PC a spus că prioritatea sa este de a duce mai departe programul pe agricultură.


"Lucrurile celelalte sunt politice şi le vom vedea la momentul potrivit", a afirmat preşedintele PC.

Întrebat, în continuare, cum comentează declaraţiile reprezentanţilor PNL privind desfiinţarea USD, Daniel Constantin a spus că acestea au fost doar un pretext şi nu vrea să comenteze pentru că "orice comentariu în această perioadă riscă să adâncească această criză".


"Dacă mai avem şanse şi unu la sută de salvare, ar trebui să exploatăm acea şansă", a susţinut preşedintele PC.

Daniel Constantin a participat, sâmbătă, la inaugurarea Centrului Local APIA din comuna Mociu, judeţul Cluj, la care sunt arondaţi peste 4.500 de fermieri din mai multe comune.