Politică

Daniel Buda: “Klaus Iohannis, ministrul ilegalist!”

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, susţine că păstrarea de către Klaus Iohannis a funcţiei de primar al municipiului Sibiu reprezintă o primă ilegalitate pe care acesta o face în calitate de ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit legislaţiei în vigoare, nu există posibilitatea de a cumula funcţia de ministru sau de vicepremier cu cea de ales local, subliniază Daniel Buda.

“Ne întrebăm, şi nu doar retoric, cum va executa primarul Klaus Iohannis dispoziţiile ministrului Klaus Iohannis. Dacă nu ar fi de plâns, ar fi cel puţin de râs. Ceea ce se întâmplă astăzi în USL, şi mai cu seamă în PNL, cu aceste cazuri de politicieni căţăraţi pe două scaune, este de natură să afecteze imaginea României pe plan extern. Consider inacceptabilă păstrarea în funcţia de primar al domnului Klaus Iohannis şi apreciez nevoia organizării alegerilor anticipate de îndată ce se va finaliza procedura de numire a domniei sale în funcţia de ministru. În caz contrar, asistăm încă o dată la călcarea în picioare a legislaţiei României. Nu că pentru USL ar conta acest lucru…”, a declarat Daniel Buda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter