monitorulcj.ro Menu
Politică

Victor Ponta, taxat de electoralul USL pentru gestionarea accidentul aviatic din Apuseni

Un sondaj CSOP comandat de Evenimentul Zilei şi B1 TV arată că pe Victor Ponta l-a costat mult modul în care a gestionat tragedia aviatică de lângă Cluj.

Premierul Victor Ponta

Deşi Premierul are încă susţinătorii săi, 41% dintre subiecţi, care au despre el o părere bună sau foarte bună, el este acum cu 14% sub intenţia de vot pentru PSD şi PNL, de 55%.

Astfel, în cazul tragediei aviatice doar 37% dintre votanţii PNL sunt de acord cu activitatea premierului, în timp ce 53% nu sunt de acord. În rândul votanţilor PSD, raportul este de 60% la 28%. O majoritate din ambele electorate este de părere că, dacă guvernul ar fi acţionat altfel, Adrian Iovan şi Aura Ion ar fi fost în viaţă, potrivit sondajului Evz.ro.


În cazul deszăpezirii, în rândul electoratului PNL procentul celor care sunt de acord este de 64%, în timp ce 28% nu sunt de acord. În rândul votanţilor PSD, raportul este de 75% la 18%.

Acelaşi sondaj CSOP subliniază că există un număr semnificativ de români care votează USL, deşi nu îi plac pe liderii coaliţiei: Crin Antonescu şi Victor Ponta.


Crin Antonescu, respins de electoratul PSD

Nici conflictele dintre PSD şi PNL şi mai ales dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta nu au rămasă fără urmări. După cum social-democraţii au avertizat în numeroase rânduri, poziţiile critice ale lui Antonescu faţă de PSD au reuşit să-i înstrăineze pe votanţii acestui partid.

Sondajul CSOP relevă că doar 52% dintre votanţii PSD au o părere favorabilă despre preşedintele PNL şi, totodată, prezidenţiabilul USL, în timp ce 43% dintre ei îi sunt defavorabili. În consecinţă, chiar dacă PSD şi PNL împreună au în continuare peste 50%, în contextul respingerii candidatului la prezidenţiale de către o parte dintre potenţialii votanţi nu este de mirare ca trendul descendent al USL să se menţină, scrie Evz.ro.