Politică

Papahagi: TOȚI DEPUTAȚII CLUJENI și-au votat SUPERIMUNITATEA

Toți deputații clujeni – atât cei de la putere cât și cei din opoziție - și-au votat marți ”superimunitatea” potrivit lui Adrian Papahagi, președintele sucursalei Cluj a Partidului Mișcarea Populară (PMP).

”Un nou episod din lupta Parlamentului cu ANI, DNA și instituțiile statului de drept s-a consumat marți, cu sprijinul rușinos al tuturor deputaților clujeni, de la putere sau din opoziție. Prin amendamente la Codul Penal și abrogarea unui articol, deputații doresc să nu mai poată fi cercetați penal pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență sau conflict de interese”, afirmă Adrian Papahagi, vicepreședintele PMP și președintele sucursalei Cluj, într-un comunicat remis presei.

Papahagii a mai adăugat că, prin acest gest, ”deputații și-au votat o super-imunitate, care să-i ajute să practice sportul preferat – traficul de influență – în totală impunitate”.


Lista ”rușinii” județului Cluj, aleșii care au anulat prin vot nouă ani de luptă anticorupție:

Aurelia Cristea (PSD)


Adrian Gurzău (PDL)

 Mircea Irimie (PC)


 Mate Andras Levente (UDMR)

Elena Uioreanu (PNL)


Radu Zlati (PNL)

De la vot au lipsit: Steluţa Cătăniciu (PNL), Cornel Itu (PSD), Ioan Moldovan (PC) și Adrian Oros (PNL).


De asemenea, vicepreședintele PMP a mai afirmat că partidul din care face parte ”salută și sprijină decizia Președintelui României, domnul Traian Băsescu, de a respinge modificările legislative benefice doar clasei politice corupte, care s-a refugiat în acest Parlament din ce în ce mai ilegitim” și cere clujenilor ”să țină minte numele dezonoarei, și să nu mai acorde votul lor celor care transformă mandatul popular în protecție împotriva justiției.

Ultimele Stiri
abonare newsletter