Politică

Tişe: Ministrul Afacerilor Interne terorizează locuitorii din Pungești

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe consideră că locuitorii din Pungești sunt terorizați de organele MAI care aplică politica “binelui” cu forța, prin frică și teroare.

Potrivit lui Alin Tişe, reprezentanţii Ministrului Afacerilor Interne (MAI) în loc să le explice locuitorilor din Pungești necesitatea și oportunitatea exploatării gazelor de șist prin vizite ale ministrului la fața loculu sau prin studii de impact sau comisii, aceştia fac exces de zel prin controlarea identității oamenilor, detașarea de echipaje pentru intervenție și patrulare.

Conform senatorului clujean, „este inadmisibil să vedem proceduri aplicate de ministrul Stroe ca la accesul galeriilor pe stadioanele de fotbal. Trebuie să remarcăm faptul că avem o comisie stufoasă pentru un credit dar nu avem o comisie care să meargă să se informeze despre ce se întâmplă la Pungești. Atât de mult contează nemulțumirea și protestul oamenilor de acolo”.


“Există o lege pentru încălcarea dreptului de proprietate și acestă lege trebuie să fie aceeași pentru toți. În România sunt mii, zeci de mii de proprietăți unde se încalcă dreptul la proprietate, dar oamenii sunt trimiși în judecată pentru a-și apăra proprietățile. Jandarmeria nu trebuie implicată în apărarea dreptului de proprietate privat al unei persoane fizice sau juridice. Statul român nu e statul USL. Este regretabil că instituțiile statului sunt implicate în realizarea scopului electoral al USL. E statul fiecărui român apărat de legile acestei țări. Ministrul Stroe ar trebui să demisioneze.” a declarat senatorul PDL Alin Tișe.

abonare newsletter