Politică

Realitatea tv reîncălzește ciorba blatului de la Localele din 2012

Postul de televiziune apropiat liberalilor îl acuza din nou pe vicepreședintele PDL, Alin Tișe, de blat cu Marius Nicoară împotriva nașului său Emil Boc.

Trimis de liberali „să îşi rupă gâtul“ la Consiliul Judeţean, Horea Uioreanu a câştigat, din greşeală sau printr-un mare noroc, alegerile din iunie anul trecut.

Despre acest subiect s-a vorbit, zilele trecute, la Realitatea TV, post de televiziune apropiat liberalilor care aruncă o ipoteză uluitoare, despre care s-a mai vorbit în mass media - deschis - și prin birourile politicienilor - pe șoptite: Alin Tișe ar fi bătut palma cu PNL și PSD pentru a câștiga un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Cluj, în iunie 2012.


Grupul Banca Transilvania, format din oameni de afaceri extrem de discreţi, controlează de ani buni economia şi parţial politica din Cluj. Nicoară trebuia să câştige Primăria, Boc trebuia să piardă. Victoria lui Boc a tulburat interesele grupului Banca Transilvania, deoarece aceştia mizau şi pe victoria lui Alin Tişe la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, aprecia jurnalistul Realitatea TV Silviu Mănăstire.

Cum a încurcat Uioreanu socotelile?

Realizatorul Silviu Mănăstire, fost jurnalist la Cluj, apropiat la un moment dat de nucleul dur al democrat-liberalilor clujeni, spunea marți, la emisiunea „Dosar de politician”, că „în 2012, Tişe îşi trădase deja maestrul care l-a ajutat să obţină funcţiile politice“. Mănăstire subliniază miza jocului: controlul asupra economiei și deciziei politice în județul Cluj. Mai exact, miza economică a controlului judeţului Cluj era şi este extrem de mare. Tişe, în mod paradoxal, este finul lui Emil Boc, dar în 2012 îşi trădase deja maestrul care l-a ajutat să obţină funcţiile politice. Trocul politic era următorul: Nicoară şi PNL urmau să câştige primăria, iar Tişe, sprijinit de „grupul Transilvania” şi de PSD, urma să câştige consiliul judeţean. Însă, în politică se întâmplă şi greşeli… în locul lui Tişe, alegerile au fost câştigate de un anume Horea Uioreanu, liberal de felul său, cel pe care tocmai colegii liberali l-au trimis „să îşi rupă gâtul“ în alegeri. Uioreanu fusese trimis să piardă alegerile, inclusiv de către prietenul său Marius Nicoară, şeful PNL Cluj, cel care îşi aranjase susţinerea pentru Primărie.


Liberalii susţin aceleaşi variante

La mai bine de un an de la alegerile locale, liberalii Marius Nicoară şi Horea Uioreanu susţin aceleaşi variante în ce priveşte cursa pentru şefia Primăriei Cluj-Napoca, respectiv cea a Consiliului Judeţean. Precizăm că Alin Tişe nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

Uioreanu: „Cred şi acum că nu am fost susţinut“

Preşedintele Consiliului Județean Cluj crede şi acum că cei care s-au ocupat de campania electorală nu l-au susţinut suficient şi recunoaşte pe de altă parte că a intrat în competiţie deşi ştia că şansele de a ieşi câştigător nu erau prea mari.


„Nu am intrat în acea competiţie ştiind că voi pierde, nu se poate spune acest lucru, pentru că în general nu intru într-o competiţie dacă ştiu că voi pierde, dar într-adevăr, ştiam că şansele sunt mai mici. Cred şi acum că cei care conduceau campania nu m-au susţinut. Cel puţin aşa dădeau impresia“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Marius Nicoară: „E folclor!“

În acelaşi timp, fostul lider al liberalilor clujeni, Marius Nicoară, susţine, la rândul său, aceeaşi variantă ca anul trecut. El neagă existenţa unui „blat“ cu democrat liberalul Alin Tişe şi susţine că totul este doar „folclor”. „Sunt nişte absurdităţi, nişte poveşti, nu vreau să le spun minciuni, sunt folclor… Tehnic, nu se poate aşa ceva. E folclor aruncat de cineva pe piaţă, care nu se justifică, iar cifrele demonstrează acest lucru. Am obţinut mai multe voturi decât toate listele USL“, a spus şi Marius Nicoară.


Boc: „Nu ştiu şi nu cred că a existat un blat “

Nici actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu crede în posibilitatea existenţei unui „blat“ din partea colegului său de partid, Alin Tişe, la alegerile locale de anul trecut. „Nu ştiu şi nu cred că a existat un blat la alegeri“, a declarat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter