Politică

Cine nu cunoaşte procedura parlamentară: Gurzău sau Uioreanu?

Un deputat democrat liberal şi un fost deputat liberal se acuză reciproc că nu cunosc sau „că se fac că nu cunosc“ procedura parlamentară.

Deputatul democrat liberal, Adrian Gurzău, consideră că preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, „se face“ că a uitat procedura parlamentară, pentru că acesta a organizat o întâlnire pe tema bugetului, deşi termenul în care se puteau depune amendamente a „expirat“ încă de săptămâna trecută. Gurzău se referă la întâlnirea lui Uioreanu cu parlamentarii de Cluj, care a avut loc luni, pe tema bugetului pentru 2014 şi a proiectelor clujenilor, unde au fost şi câţiva absenţi.

„Domnul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, dintr-o dorință excesivă de a-și face imagine pe spatele oricui, a organizat cu fast o întâlnire la care, parlamentarii clujeni erau invitați să li se prezinte proiectele prioritare ale județului, care trebuie susținute la dezbaterea din Parlamentul României, privind legea bugetului de stat pe anul 2014. În condițiile în care termenul maxim de depunere a amendamentelor la grupurile parlamentare din Camera Deputaților și Senat a fost vineri, 22 noiembrie, ora 12, domnul fost deputat, Horea Uioreanu, se face că nu își mai amintește procedura parlamentară și organizează această întâlnire după 4 zile după termenul legal de depune a amendamentelor“, spune Adrian Gurzău.
Deputatul democrat liberal mai precizează că personal a depus în termen peste 50 de amendamente la Legea Bugetului de Stat pe 2014, pentru sprijinirea unor obiective din județul Cluj, care au nevoie urgentă de finanțare de la bugetul național.


„Domnul Horea Uioreanu consideră despre sine că, după noua Lege a Descentralizării dânsul nu va deveni numai baron peste județe ci chiar baron peste parlamentari însă îl asigurăm că fiecare dintre noi cunoaște prioritățile acestui județ, important este însă să ne și batem pentru ele!“, mai spune Gurzău.

Uioreanu: „Probabil Gurzău nu cunoaşte procedura parlamentară!“

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, atrage atenţia că d PDL a lipsit cu desăvârşire de la întâlnirea cu parlamentarii şi că cel care nu cunoaşte procedura parlamentară este chiar Adrian Gurzău. „Învitaţia a fost adresată tuturor parlamentarilor. Alin Tişe şi Adrian Gurzău au lipsit, la fel şi cei doi parlamentari conservatori, dar motivat. A mai lipsit Steluţa Cătăniciu, Mate Andras şi Aurelia Cristea. Aurelia Cristea era chiar atunci la Bucureşti, chiar în Parlament, pentru a depune amendamente. Nu înţeleg de ce nu s-au prezentat. Puteau să depună amendamente, eram în termen. Eu cred că Adrian Gurzău nu cunoaşte procedura parlamentară“, a declarat şi Horea Uioreanu. 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter