Politică

Ponta nu vrea președinte, dar îl împinge partidul

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale, însă partidul îl împinge în această direcție de la bază, consideră fostul premier Adrian Năstase.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta Președintele PSD, premierul Victor Ponta

"Situația este paradoxală. După părerea mea, Victor Ponta nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale. Pe de altă parte, partidul de la nivel de bază, cum am văzut și recent la Consiliul Național, partidul încearcă să-l împingă să devină candidat", a afirmat Adrian Năstase sâmbătă seară la Antena 3, potrivit Agerpres.

În același timp, el consideră că președintele PNL, Crin Antonescu, "se concentrează aproape exclusiv pe acest proiect al alegerilor prezidențiale, în timp ce partidul pare în continuare foarte interesat de participarea la guvernare, eventual alături de PSD mai departe".


"Deci, există această situație paradoxală — în care Victor Ponta nu vrea, dar partidul îl împinge, iar dincolo, Crin Antonescu vrea, iar partidul lui....", a adăugat Năstase.

De altfel, Adrian Năstase consideră că "USL se clatină și vorbește despre prezidențiale prea devreme, iar acest lucru este o greșeală de pe urma căreia Traian Băsescu profită".

Ultimele Stiri
abonare newsletter