Politică

Alin Tișe: PDL va respecta întotdeauna deciziile CCR, indiferent dacă sunt convenabile sau nu

PDL nu comentează și nu va comenta niciodată o decizie a Curții Constituționale, spre deosebire de USL, care s-a poziționat în funcție de interesul politic în această privință, a declarat senatorul Alin Tișe, vicepreședinte democrat-liberal, ca reacție la decizia Curții Constituționale privind scăderea pragului de participare la referendum.

"PDL nu comentează deciziile Curții Constituționale indiferent de ce prevăd acestea. Și nu le vom comenta niciodată, se respectă și se execută deciziile CCR. Dacă credem și considerăm că suntem un stat de drept, nu vom contesta niciodată, așa cum face PSD și PNL, USL, contestă deciziile CCR în funcție de interesul politic. Indiferent dacă o decizie ne convine sau nu, ea trebuie să fie acceptată", a declarat vicepreședintele PDL, citat de Agerpres.

Curtea Constituțională a respins, joi, cu majoritate de voturi sesizarea președintelui Traian Băsescu privind modificările aduse Legii referendumului, prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegătorii înscriși în liste.


Decizia CCR este definitivă și general obligatorie, urmând ca legea să fie transmisă șefului statului pentru promulgare.

Astfel, se aplică soluția dată în iunie de Curte, potrivit căreia reducerea pragului de prezență la 30% este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter