Politică

Alin Tișe: PDL nu e de acord cu propunerea USL privind descentralizarea

Senatorul democrat-liberal Alin Tișe a afirmat că partidul pe care îl reprezintă nu e de acord cu propunerea USL privind descentralizarea, susținând că USL face "o descentralizare pentru partid, și nu pentru cetățeni", punctul de vedere al PDL urmând să fie prezentat și la întâlnirea de luni după-amiază cu vicepremierul Liviu Dragnea.

"În opinia PDL, marea descentralizare dorită de USL e o mare baronizare. Este rezultatul luptei pentru ciolan între PNL și PSD. PDL nu e de acord cu propunerea USL de descentralizare, pentru că nu este un proiect de lege, este un proiect prin care USL dorește să schimbe un șef cu un alt șef, dorește să schimbe ministrul cu șeful de la consiliul județean. USL propune, de fapt, o descentralizare pentru partid și pentru baronii lor locali, și nu pentru cetățenii României", a afirmat Alin Tișe, după ședința Biroului Permanent Național al PDL, citat de Agerpres.

El consideră că o descentralizare fără reformă administrativă reală de la nivel local către nivelul central este de fapt "un praf în ochii românilor".


"În prezent, guvernul USL predă instrumentul de conducere în mâinile baronilor locali. România se transformă astfel într-o adunătură de feude. Descentralizarea USL prin asumare de răspundere fără o dezbatere parlamentară reală este un proiect eșuat, un proiect care pune în pericol însuși art. 1 din Constituție, care prevede că România este un stat național unitar", a precizat Tișe.

El a amintit că PDL solicită un pact național în care să fie implicate partidele politice, societatea civilă și mediul academic pentru ca tema descentralizării "să nu mai fie speculată politic de niciun partid".


"Cerem dialog, cerem pact național, cerem dezbatere, pentru ca acest proiect important pentru România, la fel de important ca și revizuirea Constituției, să poată fi făcut pentru oameni și nu pentru interesul politic al unui partid", a adăugat Alin Tișe.

abonare newsletter