Politică

Boc nu candidează la preşedinţie

Fostul premier, Emil Boc, nu îşi doreşte să candideze pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

Într-un interviu acordat evz.ro, fostul premier, Emil Boc, vorbeşte despre întâlnirea de săptămâna trecută cu Traian Băsescu şi Elena Udrea şi despre alegerile prezidenţiale de anul viitor. Boc explică faptul că întâlnirea dintre cei trei nu a avut ca subiect o eventuală candidatură a sa la prezidenţiale.

„Subiectul discuţiei noastre nu a vizat candidatura mea la preşedinţie. Am mâncat ca trei oameni normali la un restaurant. Nu ne-am văzut de multă vreme, eu fiind la Cluj, nu a mai avut ocazia să ne vedem, decât să vorbesc telefonic cu Preşedintele. Am rămas apropiaţi, doi oameni care au lucrat cot la cot cu Preşedintele peste zece ani şi care nu se despart peste noapte“, a spus Emil Boc.


Primarul municipiului Cluj-Napoca glumeşte chiar pe acest subiect. „Am la bloc o competiţie destul de dură, sunt mai multe propuneri. Mă gândesc că trebuie să construiesc din timp o candidatură la bloc pentru că înainte de a fi primar trebuie să treci prin scara de bloc“, spune Boc.

De altfel, fostul premier declara şi la sfârşitul lunii august că doreşte să rămână primar la Cluj-Napoca şi că nu se va înscrie în competiţia internă a PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului. 


Mai mulţi lideri PDL au afirmat în ultima perioadă că Emil Boc sau Cătălin Predoiu ar fi potriviţi să reprezinte partidul în cursa alegerilor prezidenţiale din 2014.

Sâmbătă, Predoiu a fost votat de membrii PDL din regiunea nord-est drept prezidențiabilul partidului, obținând 87,62% din voturi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter