Politică

Prezidenţiabilii PDL şi-au prezentat proiectele: Falcă vrea dreapta unită, Predoiu critică USL, iar Creţu vrea educaţie

Cei trei posibili candidaţi PDL pentru prezidenţialele din 2014 şi-au prezentat proiectele, joi, în faţa democrat-liberalilor din Suceava, Simona Creţu vorbind despre educaţie şi specialişti, Gheorghe Falcă afirmând că vrea ca dreapta să fie unită, iar Cătălin Predoiu criticând guvernarea USL.

Prezidenţiabilii PDL şi-au prezentat proiectele: Falcă vrea dreapta unită, Predoiu critică USL, iar Creţu vrea educaţie Prezidenţiabilii PDL şi-au prezentat proiectele: Falcă vrea dreapta unită, Predoiu critică USL, iar Creţu vrea educaţie

Cei trei au vorbit în faţa celor 230 de membri ai Colegiului de Coordonare Judeţean al PDL Suceava despre programele lor.

Democrat-liberalii prezenţi nu au părut foarte acaparaţi de discursul Simonei Creţu. Aceasta a vorbit despre nevoia de specialişti şi despre educaţie.


Atmosfera a fost animată de discursurile lui Falcă şi Predoiu.

Primarul Aradului a şi prezentat proiectul de ţară, "Societatea vie", spunând că vrea ca în această competiţie să arate ce înseamnă valorile de dreapta şi succesul atunci când sunt folosite valorile de dreapta.


"Proiectul meu pleacă de la valorile de dreapta, de la dorinţa de unificare a dreptei", a spus Falcă, citat de Mediafax.

El a subliniat că România a avut două mari proiecte, ambele atinse: aderarea la NATO şi aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit lui Falcă, acestea sunt "proiecte de afară bune", dar România nu a avut propriul proiect de ţară.


Falcă a arătat că direcţiile proiectului său sunt axate pe cetăţeni şi familie, de la care trebuie să plece programele de guvernare. El a mai declarat că are puterea să nu vorbească de adversarii de la guvernare, ci de valori.

"Astăzi toţi am putea vorbi anti-USL sau anti-Ponta, dar vreau să capacităm, nu pe cei care sunteţi deja anti-USL sau anti-Ponta, ci să-i capacităm pe oamenii de dreapta. Acesta este proiectul meu. Dreapta unită şi capacitată!", a spus Gheorghe Falcă.


Cătălin Predoiu i-a răspuns, în discursul său, lui Falcă, explicând că este obligat să se lupte în această perioadă cu guvernarea USL care a ajuns la putere prin minciună. Fostul ministru al Justiţiei a spus că USL a promis locuri de muncă, bani mai mulţi în buzunarul cetăţeanului şi a minţit în privinţa proiectelor fundamentale, cum sunt gazele de şist.

"Astăzi, liderii USL discută despre mărirea din nou a impozitelor pentru că au fost incapabili să pornească economia", a spus Predoiu.


El a mai arătat că PDL este un partid pe un drum bun şi a început o relansare solidă şi că după ce în urmă cu câteva luni se afla în sondaje la 14 la sută, în scădere, se află acum la 19 la sută, cu tendinţă de creştere, iar toate prognozele arată că până la alegerile europarlamentare se va apropia de 25 la sută.

"În fiecare zi trebuie să ne batem cu USL. Nici un pas înapoi, tot timpul înainte, pentru că victoria ne stă în mână", a spus Predoiu.

El a subliniat că, sub puterea USL statul se comportă abuziv şi a adăugat că guvernarea USL nu poate aduce nimic bun şi că încearcă "să stoarcă" şi mai mulţi bani de la o economie vlăguită.

Predoiu consideră că relaţia dintre stat şi cetăţean trebuie refăcută pentru că este nevoie de respect reciproc, iar preşedintele ţării ce va fi ales din 2014 va trebuie să se implice în refacerea acestei relaţii.

El consideră că va trebui stabilită şi o strategie naţională pe 10-15 ani pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru că economia nu înseamnă marile companii, ci înseamnă orice întreprinzător care creează un loc de muncă.

"România are tot ce-i trebuie pentru a deveni un stat mult mai respectat decât este în prezent cu cetăţeni care să beneficieze de bunăstare", subliniind că trebuie corectat dezechilibrul dintre România şi vestul Europei.

El le-a spus membrilor PDL Suceava că partidul va putea câştiga alegerile europarlamentarele „pe dreapta”, alegerile prezidenţiale şi viitoarele alegeri parlamentare.

Candidaţii PDL pentru funcţia de preşedinte al României mai prezintă programele lor în faţa organizaţiilor Botoşani, Iaşi şi Vaslui, după ce miercuri le-au prezentat la Bacău şi Neamţ.

Peste 30.000 de membri ai PDL din judeţele regiunii de nord-est sunt aşteptaţi, sâmbătă, între orele 9.00-17.00, în 41 de secţii de votare din cele şase judeţe ale regiunii, să voteze candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter