Politică

Înscrierile pentru prezidenţiabilul PDL, la final

Democrat liberalii au avut la dispoziţie o săptămână să se înscrie în cursa pentru desemnarea celui care va candida la cea mai înaltă funcţie din stat, la alegerile de anul viitor. Astfel, cei care au intrat în competiţie până duminică vor trebui să prezinte, până pe 14 decembrie, un proiect pentru România.

Emil Boc sau Cătălin Predoiu au fost văzuţi încă de la început de mai mulţi lideri PDL ca fiind persoanele potrivite să reprezinte partidul la scrutinul de anul viitor. Dacă Predoiu a decis să intre în competiţie, Emil Boc a anunţat recent că nu este interesat de această funcţie, argumentând că soluţia pentru ca formaţiunile de dreapta să câştige alegerile în 2014 este să aibă un singur candidat şi să învingă stânga „distrugătoare“ a statului de drept.

Acelaşi lucru l-a subliniat şi Elena Udrea care a refuzat să se înscrie în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, arătând că dacă ea „ar fi condus PDL, astăzi dreapta era unificată şi avea un singur candidat“.


Pe de altă parte, Gheorghe Falcă (primarul Aradului) şi Simona Creţu (consilier în CGMB) au decis să intre în această competiţie, alături de Cătălin Predoiu.

Prezidenţiabilul dreptei, doar de la PDL

Democrat liberalii au fost înclinaţi dintotdeauna înspre fuziunile prin absorbţie în PDL când a venit vorba de strângerea rândurilor pe dreapta, pentru alegerile de anul viitor. Astfel, prin această cursă internă, ei au întărit ideea că doar PDL poate şi trebuie să dea candidatul dreptei la prezidenţiale. De altfel, săptămâna trecută, democrat liberalii nu au primit deloc bine anunţul lui Mihai Răzvan Ungureanu, prin care acesta spunea că a luat decizia personală de a candida la alegerile prezidenţiale, dar că trebuie validată „în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta“.

abonare newsletter