Politică

Emil Boc: Nu mă înscriu în cursa internă a PDL pentru prezidenţiale

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că nu se va înscrie în cursa internă din PDL pentru nominalizarea unui candidat propriu la prezidenţiale.

Emil Boc a afirmat că este nevoie de o dreaptă unită care să învingă “stânga distrugătoare a statului de drept”.

“Nu mă înscriu în competiţia internă din PDL pentru Preşedinţie, avem treabă aici. Cred, însă, în actualul context, că dreapta are nevoie acum, mai mult ca niciodată, să fie unită sau să se unească cât mai repede, pentru că doar aşa va putea învinge stânga distrugătoare a statului de drept şi a locurilor de muncă din România. Cu cât se va face mai târziu această unificare a dreptei, cu atât se vor diminua şansele victoriei. De aceea, doar o dreaptă unită poate să bată stânga şi la următoarele alegeri, dar mai ales la alegerile prezidenţiale de anul viitor”, a explicat fostul premier.


Întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă susţine ideea unui singur candidat al dreptei la prezidenţiale, Boc a răspuns că aceasta este soluţia.

“A merge cu mai mulţi candidaţi ar însemna o diminuare substanţială a şanselor de victorie. Dar o dreaptă unită poate câştiga şi România are nevoie de dreapta. Ne place, nu ne place, astea sunt soluţiile care s-au demonstrat în România că asigură supravieţuirea economică, cu efortul românilor, iar pentru consolidarea democraţiei avem nevoie de orientări de centru-dreapta şi nu de stânga, care are apucături de origine stalinisto-comuniste”, a spus fostul premier.


Nu este prima dată când Emil Boc spune că nu va candida la prezidenţiale. În luna august el declara că doreşte să rămână primar al municipiului Cluj-Napoca.

Mai mulţi lideri PDL au afirmat în ultima perioadă că Emil Boc sau Cătălin Predoiu ar fi potriviţi să reprezinte partidul în cursa alegerilor prezidenţiale din 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter