Politică

MRU se erijează în prezidenţiabilul Dreptei

Democrat liberalii sunt înclinaţi înspre fuziunile prin absorbţie în PDL când vine vorba de strângerea rândurilor pe dreapta.

Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a luat decizia personală de a candida la prezidenţiale, dar că trebuie validată în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta.  

Anunţul liderului Forţei Civice nu este bine văzut în rândul democrat liberalilor care se aşteaptă ca partidele de dreapta să-l susţină pe candidatul PDL. 


 Se acceptă doar membrii de partid

 Mai mult, întrebat despre anunţul lui Răzvan Ungureanu de a candida din partea dreptei la prezidenţiale, liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că partidul pe care îl conduce are „proceduri interne deja stabilite“ de desemnare a candidatului şi că nu poate participa la o dezbatere în interiorul partidului cineva care nu e membru.

La rândul său, senatorul clujean democrat liberal, şi totodată, vicepreşedinte PDL la nivel naţional, Alin Tişe, subliniază asemenea lui Blaga, că PDL va avea un candidat propriu, membru de partid. „Doar prin fuziune ar putea candida o persoană din alt partid. Timp de şapte zile se va putea înscrie cine îşi doreşte în competiţia internă. Emil Boc este, sigur, una din persoanele importante din PDL, dar nu ştiu dacă îşi doreşte să candideze“, a declarat parlamentarul.  


 MRU s-a consultat cu el însuşi

 Alţi democrat liberali clujeni ironizează anunţul fostului premier. „Mihai Răzvan Ungureanu s-a consultat cu el însuşi şi vrea să ne reprezinte pe toţi. Nu poate candida dacă nu este din partid, iar în sondaje este minuscul… În perspectivă, în privinţa unei alianţe, nu ştiu ce se va decide, dar oricum nu cred că ar trebui să venim cu o alianţă înainte cu o lună de alegeri. În privinţa unui nume, cred că Emil Boc este unul dintre cei care ar putea să se înscrie în această cursă. Siugur, noi aici, la Cluj, suntem subiectivi când vine vorba de Emil Boc“, a declarat şi deputatul PDL de Cluj, Adrian Gurzău.

PDL a început procedura de desemnare a candidatului pentru Preşedinţia României

Pe de altă parte, democrat liberalii au început luni înscrierile în partid în privinţa candidatului pentru prezidenţiale, astfel, că timp de şapte zile se va putea înscrie în această competiţie internă cine va dori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter