monitorulcj.ro Menu
Politică

Blaga: Predoiu ar fi o variantă valabilă pentru prezidenţiale

Liderul PDL Vasile Blaga

Liderul PDL Vasile Blaga a susţinut că o variantă valabilă a partidului pentru cursa pentru Cotroceni este Cătălin Predoiu, o intrare în competiţia internă a Elenei Udrea nefiind exclusă de Blaga, care a precizat că aceasta trebuie "să-şi facă o evaluare" înainte de a lua o decizie.

"Cred că domnul Predoiu ar fi o variantă valabilă pentru prezidenţiale şi cred că în fiecare zi care trece se validează ca om politic serios. El a fost tehnocrat apreciat, dar tot mai mult creşte ca om politic", a spus Blaga, la Gândul Live, răspunzând unei întrebări.

El a adăugat că Predoiu nu şi-a anunţat încă intenţia de a se înscrie în competiţia internă.


Întrebat dacă Elena Udrea ar fi un candidat bun pentru prezidenţiale, Blaga a răspuns: "Nu decid eu, decid colegii. Prima dată trebuie să îşi facă o evaluare domnia sa şi după aceea o va face partidul. E o mare responsabilitate să te înscrii într-o astfel de competiţie".

Cât priveşte o posibilă tensiune printre democrat-liberali dacă Elena Udrea va intra în competiţie, liderul PDL a arătat că nu crede că s-ar întâmpla astfel, arătând că, dacă cineva ar încerca să deturneze dezbaterea, îl va avea ca adversar.


"Nu cred că vor fi tensiuni. Sper şi am convingerea într-o competiţie corectă şi deschisă. Oricine ar vrea să ducă dezbaterea într-o altă zonă în afara de ceea de a convinge că e cea mai bună variantă pentru partid mă va avea ca adversar", a spus Blaga, care a comentat că, din punctul său de vedere, un candidat femeie ar putea fi susţinut de români pentru Cotroceni. "Dumneavoastră aţi vorbit despre Elena Udrea, dar sunt şi alte doamne valoroase care ar putea în competiţie şi ar avea susţinere populară. Monica Macovei , de exemplu", a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a arătat totodată că o susţine pe Monica Macovei pentru lista pentru europarlamentare, însă, dacă aceasta va ocupa prima poziţie, decizia aparţine partidului. Cât priveşte o posibilă candidatură a Elenei Băsescu pentru un nou mandat de eurodeputat, Blaga a spus că fiica preşedintelui nu s-a înscris în cursă, deşi este membru PDL.


Colegiul Director al PDL a stabilit luni ca în perioada 7 octombrie - 15 decembrie democrat-liberalii se pot înscrie în competiţia internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.