Politică

Adriean Videanu, audiat, astăzi la DIICOT

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a venit, joi, la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul de complot şi subminare a economiei naţionale, el declarând că le va prezenta anchetatorilor toate documentele care i-ar putea dovedi nevinovăţia.

Adriean Videanu a ajuns la sediul Direcţiei de Investigare  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 10.00, acesta declarând că a adus mai multe documente pentru a a dovedi că este nevinovat. Fostul ministru al Economiei a mai spus că doreşte ca procurorii DIICOT să îi explice detaliat care sunt acuzaţiile ce i se aduc. Totodată, Videanu a salutat celeritatea cu care anchetatorii efectuează acte şi proceduri în acest dosar.Videanu a venit însoţit de avocatul Marian Nazat.

DIICOT a anunţat că a fost începută urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei naţionale. Potrivit Mediafax, procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în 9 septembrie, că preşedintele a transmis ministrului Justiţiei cererea privind urmărirea penală a lui Videanu Adriean. “Urmare a acestui demers şi motivat de împrejurarea că din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor sesizate, procurorii DIICOT au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale, prevăzute de art. 167 alin. 1 C.pen. şi art. 165 alin. 1 şi 2 C.pen., fapte comise în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Economiei”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

abonare newsletter