Politică

Tişe: Proiectul Ponta care vizează Roşia Montană este neconstituţional

Senatorul de Cluj, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege privind Roşia Montană este neconstituţional, iar PDL se gândeşte la iniţierea unei moţiuni de cenzură pe tema Roşia Montană.

„Începând de astăzi, pentru mine Guvernul Ponta este Guvernul Pinocchio. Guvernul USL de astăzi este mai mincinos decât Guvernul Ceauşescu. Este cel mai mincinos guvern din istorie. Eu nu voi vota proiectul Ponta care vizează Roşia Montană, proiectul Ponta este neconstituţional. Acest Guvern minte cu neruşinare. L-am văzut pe deputatul Cornel Itu spunând că nu va vota proiectul, l-am văzut pe deputatul Ponta care spunea că nu va vota proiectul. Dacă PDL-ul va depune o moţiune de cenzură pe tema Roşia Montană cum vor vota cei doi? Pentru sau împotriva proiectului care vizează Roşia Montan? Vor vota pentru moţiunea care duce la căderea Guvermului. În momentul de faţă PDL analizează această posibilitate. Să vedem dacă Ponta va vota împotriva propriului Guvern”, a spus Tişe.

În 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter