Politică

Alin Tişe cere Guvernului 150 de milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj

Senatorul clujean, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că săptămâna viitoare va depune la Senat un proiect de lege prin care va solicita alocarea sumei de 150 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. De asemenea, el a cerut ministrului Sănătăţii deblocarea posturilor pentru Spitalul Judeţean Cluj, care este în pragul colapsului.

„Este necesar în regim de urgenţă ca parlamentarii USL să intervină la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru deblocarea posturilor din sistem. Am văzut care este situaţia de la Spitalul de Urgenţă Cluj care este în comă din lipsă de asistente, infirmiere. Când Guvernul Boc a închis anumite spitale, cei de la USL erau dispuşi să se lege cu lanţuri de spitale. A trecut un an şi jumătate de atunci, nu numai că nu au deschis spitalul din Mociu pe care ne-au acuzat că l-am închis, dar iată că prin subfinanţare şi prin faptul că refuză să deblocheze aceste posturi condamnă Spitalul Judeţean Cluj la închidere”, a declarat Alin Tişe.

„În calitate de senator voi face o interpelare în Senatul României la adresa ministrului incompetent al sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi îi voi cere de urgenţă să deblocheze posturile de asistentă, infirmieră şi brancardier la Spitalul Judeţean Cluj. Nu înţeleg de ce s-a ajuns aici, de ce cei de la USL nu iau poziţie şi pe această cale fac apel şi la parlamentarii SUL de Cluj care ar trebui să înţeleagă importanţa acestui spital şi care ar trebui, la rândul lor, să ceară colegului lor de USL să deblocheze aceste posturi”, a mai spus senatorul clujean.


Tişe a atras atenţia că în aceste momente proiectul referitor la Spitalul Regional de Urgenţă este blocat.

„Tot în acest context, referitor la Spitalul Regional de Urgenţă, proiectul este blocat. Având în vedere că se promovează legi în Parlament şi pentru proiecte individule, vezi proiectul Roşia Montană, săptămâna viitoare voi depune la Senat un proiect de lege la care voi anexa cele este 11.000 de semnături adunate de la clujeni prin care voi solicita să se aloce bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă. Am văzut că se încearcă obţinerea, din acelaşi fond, de bani pentru pista aeroportului. Eu înţeleg că trebuie să se acopere creşterile de preţ de la pistă, dar consider că la fel de important este şi Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. O să propun alocarea sumei de 150 de milioane de euro, eşalonat, pentru construirea Spitalului Regional Cluj. Dacă pentru Roşia Montană este nevoie de o lege în Parlament şi Guvernul Ponta consideră că este nevoie de o lege, consider că şi pentru Cluj se poate da o lege. Aştept susţinerea parlamentarilor de Cluj. Suntem cei mai avansaţi cu proiectul comparativ cu restul”, a conchis Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter