Politică

Boc: Videanu nu a făcut lobby pentru niciun om de afaceri

Fostul premier, Emil Boc afirmă că în Guvern s-au discutat doar chestiuni legate de măsurile anticriză şi nu a auzit niciodată în Guvern ca fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu să fi făcut lobby pentru vreun om de afaceri.

Emil Boc declară, cu privire la faptul că Adriean Videanu este acuzat de subminarea economiei, că nu a auzit niciodată discuţii în Guvern pe această temă. “Nu am auzit niciodată în Guvern, ca domnul Videanu să fi făcut lobby pentru vreun om de afaceri sau pentru cineva anume. De fiecare dată, discuţiile s-au concentrat pe cele două componente şi îmi amintesc destul de bine: măsuri anticriză pentru menţinerea şi susţinerea locurilor de muncă într-o perioadă dificilă. De fapt, Ordonanţa de Guvern care a fost adoptată în acest sens a fost avizată chiar de către ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta pentru că aceste măsuri s-au luat în 2009”, a explicat fostul prim-ministru.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că abia acum, după cinci ani, au apărut interceptări ale convorbirilor telefonice ale lui Adriean Videanu, Emil Boc a precizat că trebuie întrebaţi cei care fac dosarele pentru că el nu are nicio explicaţie în acest sens.


Ministrul Economiei Varujan Vosganian a indus în eroare Guvernul, iar Adriean Videanu negocia cu reprezentanţii unor companii de gaz, arată mai multe interceptări telefonice. Procurorii susţin în referatul de începere a urmării penale că Vosganian şi Videanu au semnat 6 ordine şi trei Memorandumuri prin care au acordat "discounturi comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD".

Potrivit interceptărilor, ministrul Economiei de atunci, Adriean Videanu, era atenţionat că societatea Romgaz nu mai poate face faţă politicii de discounturi.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter