Politică

Boc despre Şova şi contractul cu Bechtel: este din ciclul Ali Baba şi cei 40 de hoţi

Fostul premier Emil Boc afirmă că gestul ministrului Dan Şova de a merge la DNA să se plângă de dispariţia contractului cu Bechtel, este din ciclul “Ali Baba şi cei 40 de hoţi”, fiind doar “un tertip ieftin pentru a ascunde esenţa contractului din 2003”.

“Este din ciclul «Ali Baba şi cei 40 de hoţi». Cum poţi tu, care eşti titularul contractului, să te duci la DNA şi să spui «Mi s-a furat contractul»? Cred că intrăm în Cartea Recordurilor cu asemenea solicitare, când un guvern spune: «Nu sunt în stare să păzesc un contract, veniţi voi şi-l găsiţi». Este un tertip ieftin pentru a ascunde esenţa contractului din 2003, despre care am spus de fiecare dată că este răul primordial în ceea ce s-a întâmplat cu Autostrada Transilvania. De acolo s-a început prost şi, conform legii lui Murphy, ce începe prost, se termină şi mai prost”, a explicat Boc. El a adăugat că “cel mai prost se termină acum cu Suplacu de Barcău, unde mai trebuie să cheltuim bani publici pentru a păzi şantierul, iar de continuarea lucrării nici nu mai poate fi vorba. Este o lucrare de artă acolo, mai mulţi kilometri de viaduct, care se va deteriora, dacă nu vor continua lucrările. Transilvania continuă să fie ignorată în materie de infrastructură”.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat, ieri, că a fost chemat la DNA în legătură cu plângerea sa făcută in rem şi că anchetatorii i-au cerut să pună la dispoziţie toată corespondenţa purtată în ultima perioadă de instituţie cu celelalte ministere şi autorităţi privind existenţa contractului Bechtel pentru autostrada Braşov-Borş.

abonare newsletter