Politică

Democrat liberalii vorbesc pe două voci

Democrat liberalii nu reuşesc să se pună de acord în privinţa unor eventuale colaborări şi alianţe pentru alegerile care vor avea loc anul viitor.

În timp ce Elena Udrea declara zilele trecute că PDL, PMP, Forţa Civică, PNŢCD, dar şi PNL, atunci când va fi dat afară de la guvernare şi Antonescu nu va mai fi liderul partidului, trebuie să construiască un pol politic puternic care să se lupte cu PSD la alegerile prezidenţiale din 2014, Vasile Blaga susţine că este prematură o discuţie în acest sens.

Astfel, întrebat luni în legătură cu faptul că Elena Udrea a vorbit despre o posibilă alianţă a PDL cu PNL fără Crin Antonescu, Vasile Blaga a spus: „Sunt colaborări în teritoriu între organizaţiile noastre şi vor fi în continuare, dar în acest moment PNL are un obiectiv comun cu PSD în USL: candidatura la prezidenţiale. E prematur să mă pronunţ".


Ioan Hosu: „Un discurs incoerent, ca de obicei!“

În opinia sociologului clujean, Ioan Hosu, PDL vorbeşte, ca de obicei, pe două voci. „Ca de obicei, în PDL se vorbeşte pe două voci, iar discursurile nu sunt unitare şi coerente. La nivelul conducerii PDL nu există o concepţie unitară privind o strategie de alianţe, pentru alegerile care vor avea loc anul viitor. Sau făcând o glumă, poate domnul Blaga negociază cu PSD… Pe de altă parte, cred că liderul PDL ar trebui să se gândească serios şi să indice o direcţie, pentru că observăm că în timp ce declaraţia lui Blaga nu indică nicio direcţie, Udrea indică o orientare, către eşicherul de dreapta“, a comentat Ioan Hosu.


Avertismentele lui Blaga

În ultimele luni, Elena Udrea a fost dur criticată de către mai mulţi lideri PDL fiind acuzată că a încercat să-şi creeze o tabără proprie în rândurile democrat liberalilor astfel încât să rupă partidul, pregătind trecerea grupării sale la Partidul Mişcarea Populară. Întrebat în legătură cu faptul că vicepreşedintele PDL Cezar Preda a spus că Elena Udrea are o atitudine duplicitară, Vasile Blaga a răspuns: „Eu cred că nu poţi fi un membru fidel al PDL contribuind la construcţia unui alt partid". Blaga a adăugat că, până la urmă, lucrurile vor fi clarificate „destul de repede", precizând că va fi o şedinţă a Colegiului Director al PDL la Baia Mare. „Cine este în PDL va trebui să muncească la acest partid ca să-şi atingă obiectivele", a spus Blaga. De asemenea, întrebat dacă îi va cere Elenei Udrea să aleagă, Blaga a răspuns: „Toate la timpul lor, pentru că ipocrizia nu poate fi dusă la maximum".


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter