monitorulcj.ro Menu
Politică

Boc despre contractul cu Bechtel: Ponta îl protejează în acest moment pe Adrian Năstase

Fostul premier Emil Boc consideră că actualul şef al Guvernului, Victor Ponta, îl protejează pe Adrian Năstase pentru "ilegalităţile" din contractul cu Bechtel, dar se protejează şi pe el, pentru că în acea perioadă el era "ministru pentru Control".

Fostul premier Emil Boc

Întrebat, vineri, de jurnalişti, la finalul unei dezbateri despre revizuirea Constituţiei desfăşurate la Cluj, cum comentează disputa privind lipsa contractului cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania şi dacă a văzut acest document, Emil Boc a spus că "este o bătaie de joc ce face Guvernul", conform Mediafax.ro.

"Nu am văzut contractul cu Bechtel, dar am primit informări în Guvern în detaliu cu privire la conţinutul lui şi din acel conţinut mi-am dat seama că răul şi păcatul originar constă în contractul din 2004 încheiat de Adrian Năstase. Acolo, din cinci kilometri de autostradă cât s-a făcut proiectarea, s-a extins la 415 kilometri, fără să existe o evaluare corectă a preţurilor şi a costurilor autostrăzii. Este o bătaie de joc ce face Guvernul prin afirmaţiile că nu găsesc un contract cum este cel cu Bechtel. Se află la Guvern, la Ministerul Transporturilor, doar că, pentru că nu doresc să arate ilegalitatea comisă de Adrian Năstase, practic îl protejează în acest moment pe Adrian Năstase Victor Ponta. Se protejează pe el, pentru că şi Ponta a fost ministru pentru Control în acel moment şi este o formă de protejare reciprocă, cu privire la ilegalităţile pe care le-au săvârşit", a spus Boc.


Ministrul Dan Şova susţinea că desecretizarea contractului cu Bechtel, semnat în 2003, nu s-a făcut pentru că nu s-a găsit, la Ministerul Transporturilor, varianta originală, în replică, fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu precizând că documentul se află la etajul 2, camera 58.