Politică

Senatorul Alin Tişe acuză USL-ul că dă afară 6000 de funcţionari publici fără niciun criteriu. Patru sunt de la Cluj

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, a acuzat marţi Uniunea Social-Liberală că 6000 de familii de funcţionari publici vor fi „epurate politic” după ce aceştia urmează să fie daţi afară din instituţiile publice. Acesta a mai precizat că OUG 77/2013 nu prevede niciun criteriu după care şefii de deconcentrate urmează să dea oamenii afară, respectiv să desfiinţeze posturile.

„Ordonanţa 77 prevede că şeful de instituţie numit din pixul PSD decide câte persoane pleacă şi care sunt funcţiile care se desfiinţează. Discutăm de funcţionarii publici, care se bucură de stabilitate pe post. Această ordonanţă face epurări politice pentru că şeful de deconcentrat, în prima fază discutăm de 10 deconcentrate. Prefectura Cluj a primit o adresă din care rezultă că trebuie să dea afară patru oameni.  Doi de la Prefectură, unul de la Direcţia de Paşapoarte şi unul de la Direcţia de Înmatriculări. Şefii de acolo decid ei, fără niciun criteriu obiectiv, de la sine putere, care sunt acele posturi care se desfiinţează. Iar aceşti oameni vor pleca acasă în şomaj. Vă amintiţi cât a fost de hulit PDL-ul când a redus salariile cu 25%? Ce fac aceşti mincinoşi de la USL? Decid ei să dea afară 8% dintre funcţionari şi nimeni nu se revoltă. Care este măsură mai bună sau mai corectă? Să reduci procentual la toată lumea fără să-i dai afară sau să decizi tu că 8% dintre funcţionari pleacă făcându-i şomeri fără niciun criteriu? Nimeni nu se revoltă, aceşti oameni vor fi şomeri de mâine. Aceasta este politica PSD-ului. PDL cere Guvernului USL să stabliească urgent criteriile după care aceşti funcţionari publici vor fi daţi afară, dar şi criteriile după care funcţiile publice vor fi desfiinţate” a precizat senatorul clujean.

Potrivit lui Tişe vor fi concediaţi în august 4% din funcţionarii din 10 ministere şi deconcentratele lor, iar în septembrie va mai fi un val de 4%, pe care Guvernul deocamdată îl ţine la secret.


„Este un precedent extrem de periculos să decizi ca un funcţionar public care se bucură de stabilitate pe post să plece acasă, să-i desfiinţezi postul fără un criteriu obiectiv. 6000 de oameni vor pleca acasă în următoarele două luni, iar în măsura în care există la nivelul judeţului oameni care vor fi epuraţi politic PDL Cluj va acorda asistenţă juridică acestor oameni, îi vom apăra în faţa abuzului fără precedent. Aceeaşi ordonanţă prevede că Guvernul USL va aproba în viitor angajările. Totul din pixul USL-ului. Tragem un semnal de alarmă, niciun partid din România nu şi-a mai permis să facă aceste epurări. PDL cere respectarea legilor şi a statului de drept ”, a mai spus Alin Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter