Politică

Boc: Cătălin Predoiu a fost un exemplu de bună guvernare în România

Fostul premier Emil Boc îl laudă pe Cătălin Predoiu, propunerea pentru premier al guvernului alternativ PDL şo proaspăt sosit în partid. Boc spune despre el că în perioada când a fost ministru al Justiţiei nu i-a cerut nimeni din PDL să intervină în actul de justiţie aşa cum se întâmplă în timpul guvernării Ponta.

Emil Boc a declarat astăzi că nu ştiu dacă Predoiu a fost sau nu nominalizat pentru funcţia de premier al guvernului alternativ al PDL, dar afirmă despre el că este un câştig pentru PDL. “Eu cred că e un câştig sosirea lui Predoiu în PDL şi ce a scăpat neobservat a fost declaraţia lui care spune totul despre modul de guvernare în România: cât timp a fost ministru al Juustiţiei, timp de cinci ani, niciodată vreun demnitar PDL, fie mic, fie mai mare nu i-a dat vreun telefon pentru a interveni în actul de justiţie. Aş vrea ca şi actualul ministru al Justiţiei să se poată lăuda cu aşa ceva la sfârşitul mandatului pentru că asta ar însemna normalitate şi funcţionarea statului de drept în România”, a afirmat Boc.

Fostul premier a mai spus că “PDL-ul, oricât de greu i-a fost niciodată nu a pus mâna pe telefon şi să încerce vreo presiune asupra ministrului Justiţiei pentru a influenţa actul de administrare a acesteia. Eu cred că spune foarte mult despre atitudinea noastră în comparaţie cu atitudinea altora care trimit DNA-ul de la masa Guvernului pe capul unora sau altora, dau sfaturi procurorilor cum să judece, intervin în actul de justiţie”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter