monitorulcj.ro Menu
Politică

Predoiu, premier din umbră

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu este propunerea de premier al guvernului alternativ al partidului, a anunţat, ieri, preşedintele PDL Vasile Blaga.

Blaga a precizat că BPN al PDL a decis să îl nominalizeze pe Cătălin Predoiu pentru a coordona activitatea guvernului alternativ al partidului, această decizie urmând să fie validată de Colegiul Director, care se va reuni în august.

Vasile Blaga a mai spus că guvernul alternativ al PDL are un regulament de funcţionare aprobat de CNC al partidului şi a precizat că propunerile pentru funcţiile de miniştri vor fi făcute de comisiile de specialitate ale partidului.


Întrebat dacă nominalizarea lui Cătălin Predoiu ca premier al guvernului alternativ ar exclude posibilitatea ca Predoiu să fie şi candidatul democrat-liberalilor la prezidenţiale, Blaga a răspuns: „Nu are nicio legătură una cu alta. Vom avea un proces pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. Din octombrie va începe acest proces”.

La rândul său, Cătălin Predoiu a precizat că „detaliile tehnice” şi numărul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii.


Predoiu speră ca la începutul lunii septembrie să aibă stabilită componenţa acestui guvern.

Proaspăt intrat în partid, fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, la CNC al PDL de sâmbătă, când a şi fost înfiinţată cea de-a cincea funcţie de prim-vicepreşedinte al formaţiunii.