Politică

Cât au muncit senatorii clujeni de la preluarea mandatelor

Senatorii noştri au intrat recent în vacanţă, după şase luni în care au lucrat mai mult sau mai puţin pentru noi. Astfel, după prima sesiune parlamentară, a venit momentul să vedem care sunt aceia care muncesc şi care sunt cei care stau pe banii noştri degeaba.

Chiar dacă nu se pot lăuda cu numărul iniţiativelor legislative, situaţia senatorilor clujeni nu este atât de gravă, comparativ cu ce a colegilor lor din alte părţi ale ţării. Potrivit site-ului Senatului României, cel mai harnic este social democratul Alexandru Cordoş, având cele mai multe iniţiative legislative, mai exact 17, şi fiind totodată cel „mai vorbăreţ“. El a susţinut opt declaraţii politice şi a luat cuvântul de 37 de ori în plen. Alexandru Cordoş este urmat de liberalul Marius Nicoară, care a avut 13 iniţiative legislative. Nicoară este ceva mai „zgârcit la vorbă“, susţinând şase declaraţii politice şi luând cuvântul în plen doar de şapte ori.

Opoziţia este mai leneşă


Opoziţia a avut în schimb, mai puţine iniţiative legislative. Poate şi pentru că cei doi senatori Alin Tişe (PDL) şi Laszlo Attila (UDMR) sunt la primul lor mandat în Parlamentul României. Astfel, în cele şase luni de la preluarea mandatelor, cei doi au avut şapte respectiv şase iniţiative legislative. De asemenea, democrat liberalul clujean a susţinut şapte declaraţii politice şi a luat cuvântul în plen de 19 ori.

Laszlo Attila, cel mai „zgârcit la vorbă“


Mult mai zgârcit la vorbă, comparativ cu colegii săi de la Cluj a fost, în această sesiune parlamentară, senatorul UDMR, Laszlo Attila. Acesta a luat cuvântul în plen de patru ori, însă nu a susţinut nici măcar o declaraţie politică. Aceasta pentru că, argumentează el, nu vorbeşte dacă nu are nimic de zis. „Eu spun ceva când într-adevăr am ceva de spus, altfel nu…Noi avem foarte puţin timp la dispoziţie, doar trei minute, şi de obicei colegii mei iau cuvântul“, a declarat Laszlo Attila.

Se poate şi mai rău, dar şi mai bine


Într-un top al celor mai leneşi senatori, la nivel naţional, realizat săptămâna trecută de Econtext.ro, cinci dintre aceştia nu au nicio iniţiativă legislativă. Pentru câţiva, acest fapt ar fi scuzabil întrucât fac parte şi din Guvern şi, teoretic, sunt ocupaţi cu treburile guvernamentale. Pe de altă parte, cele mai multe iniţiative legislative, mai exact 27, le-a avut un senator UNPR de Neamţ .
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter