Politică

Primul mare eveniment electoral la Cluj-Napoca. Cine sunt candidații Alianței Dreapta Unită (ADU) la alegerile locale și parlamentare?

Joi, 4 aprilie, Alianța Dreapta Unită și-a prezentat la Cluj-Napoca candidații pentru alegerile europarlamentare și locale.

Joi, 4 aprilie, Alianța Dreapta Unită și-a prezentat la Cluj-Napoca candidații pentru alegerile europarlamentare și locale./ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro Joi, 4 aprilie, Alianța Dreapta Unită și-a prezentat la Cluj-Napoca candidații pentru alegerile europarlamentare și locale./ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


Joi, 4 aprilie, începând cu ora 18:00, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca a avut loc evenimentul regional pentru Transilvania de lansare a candidaților Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare, în prezența liderilor naționali ai Alianței: Cătălin Drulă (USR), Eugen Tomac (PMP) și Ludovic Orban (Forța Dreptei). 

 


În cadrul aceluiași eveniment a avut loc și lansarea candidaturilor pentru alegerile locale din Cluj-Napoca.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că Viorel Băltărețu și Adrian Oros sunt candidați puternici și vor avea toată susținerea pentru alegerile locale de pe 9 iunie. 


Viorel Băltărețu este candidatul pentru Primăria Cluj-Napoca, iar Adrian Oros pentru Consiliul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:
Alianța Dreapta Unită are planuri mari pentru Cluj-Napoca: „Luptăm pentru o administrație modernă”

„Ieri am anunțat că mergem cu candidați comuni la locale. Mă bucur să fiu alături de Viorel Băltărețu pentru Primăria Cluj-Napoca și Adrian Oros pentru Consiliul Județean (CJ) Cluj. Sunt candidați puternici, vom sta în spatele lor deoarece clujenii își doresc altceva. Emil Boc a arată că nu poate.


Avem un dubiu dacă va reuși să miște aceste proiecte importante, bănuiesc că sunt șanse foarte mici pentru că nu știe să facă administrație modernă. Noi luptăm pentru un Cluj modern, pentru o  administrație modernă. 

Să aduci oameni potriviți la locul potrivit. Ne am săturat de acești edili învechiți care reușesc să facă maxim niște străduțe și ceva PR, dar când e vorba de dezvoltat comunități, de mari proiecte, rămân la stadiul de vorbe. Asta ne-a livrat PSD în permanență, și PNL. Vorbe și minciuni. O guvernare dezastruoasă pentru economie”, a declarat liderul USR.


Viorel Bălărețu: „Clujul are probleme cronice”

„Este foarte mult de făcut la Cluj. Mă bucur că am fost nominalizat și sunt convins că voi face treaba ca viitor primar al Clujului. Ce vreau pentru Cluj? Vreau mai mult. De 20 de ani, actuală administrație ne convinge că e mai bine ca în perioada lui Funar. Da, au dreptate. Boc e mai bun decât Funar. Dar să fii mai bun decât Funar nu e greu. Să conduci un oraș unde e mai bine decât la Turnul Măgurele nu e suficient. Avem nevoie de un lider care nu stă  lipit de fotoliu și își suflecă mânecile și rezolva problemele cronice ale Clujului. Iată care sunt prioritățile mele pentru primul mandat: 
1. Centură ocolitoare în 4 ani;
2. Școli și grădinițe în fiecare cartier;
3. Urbanism fără compromisuri;
4. Aquapark și patinuar tot anul;
5. Mediul de afaceri susținut și implicat în deciziile comunității;
6. Eliminarea mirosului de gunoaie și deșeuri;
7. Parcări moderne și park and ride la intrerea în oraș;
8. Smart City în oraș și începerea cu digitalizarea primăriei;

Parlamentarul clujean a mai afirmat că PNL mereu a avut «o nuanță roșiatică la Cluj, dar acum s-a înroșit oficial». 

Își asumă clujenii riscul să voteze pe Emil Boc de la PSD? Să voteze pentru mineriade, români gazați la proteste sau pentru taxe, taxe și iar taxe? Alegeți, dragi clujeni, nu pentru se poate și mai rău, ci pentru că se poate mai bine. Alegeți oameni buni”, a transmis Viorel Băltărețu.

Adriana Cristian: „ Viitorul poate să sune bine dacă facem alegerile corecte”

Adriana Cristian, candidat la Parlamentul European din partea Clujului, a spus că a intrat în urmă cu 7 ani în politică pentru că își dorește pentru clujeni să își poată duce copiii în școli curate și moderne.

„Eu sunt acasă aici și mă simt ca acasă (…) Am intrat în politică acum 7 ani pentru că îmi doresc foarte mult să cresc frumos alături de oamenii dragi, acasă. Îmi doresc să-mi duc copiii la școală, ne dorim să trăim într-un Cluj în care ne putem duce copiii să învețe să fie oameni în școli curate și moderne. Îmi doresc foarte mult să mergem la spital cu încrederea că mergem acolo să ne tratăm, nu că mergem acolo să ne întoarcem cu mai multe probleme. Îmi doresc să trăim într-un oraș verde unde societatea este ascultată și implicată în decizii. Acesta este motivul pentru care am intrat în politică.
Putem să trăim în pace împreună, să trăim într-o Europă care își învață tinerii să fie independenți și viitori antreprenori de mâini și într-o Europă care are grijă și de cei mai puțini norocoși. Viitorul poate să sune bine dacă facem alegerile corecte”, a declarat consilierul local Adriana Cristian.

Adrian Oros, critici la adresa alianței PSD-PNL 

Adrian Oros, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, a criticat alianța PSD-PNL care spune că sunt cu guverne formată din doctori „făcuți la mișto”.

„Care dintre dumneavoastră ați lăsa un repetent să vă facă bugetul familiei? Din nefericire, de doi ani acest lucru se întâmplă. Guverne formate din doctori făcute parcă la mișto, la Balul Bobocilor, conduc destinele acestei țări, șubrezesc economia României și ei chiar cred că fac treabă.
Ultima perioadă circulă în România și suntem martorii nefericiți a apariției în scena politică a unui zombi, o stafie a partidului unic, rezultată dintr-o împreunare grețoasă între fiii foștilor torționari comuniști și moluște care se cred urmașii Brătienilor și care au predat Partidul Național Liberal la PSD. Astăzi, Partidul Național Liberal fiind cea mai mare filială a PSD. Cine votează PNL, votează de fapt PSD”, a declarat Adrian Oros.

Lista celor mai cunoscuți candidați ai ADU pentru Parlamentul European:
-Dan Barna (USR)
-Adriana Cristian (Cluj, USR)
-Vlad Voiculescu (USR)
-Violeta Alexandru (Forța Dreptei)
-Eugen Tomac (PMP)

Caandidații ADU pentru funcțiile de primar la Cluj-Napoca și președinte al CJ Cluj:
-Viorel Băltărețu pentru Primăria Cluj-Napoca
-Adrian Oros pentru președinția Consiliului Județean Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alianța Dreapta Unită poate participa la alegeri, după ce a fost validată de Instanța Supremă. Decizia Biroului Electoral, anulată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter