Politică

Emil Boc, semnal de alarmă: „Suntem la o alegere europarlamentară distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene”

Europa se află la o alegere europarlamentară distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene, dacă europenii nu vor vota o majoritate care să lupte pentru pace și stabilitate, este de părere Emil Boc.

Europa se află la o alegere europarlamentară distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene. Sursă foto: Pixabay.com Europa se află la o alegere europarlamentară distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Europa se află la o alegere europarlamentară distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene, dacă europenii nu vor vota o majoritate care să lupte pentru pace și stabilitate, este de părere Emil Boc. 

Edilul a declarat, la un post de radio local, că trebuie să fim vigilenți pe cine trimitem în Bruxelles, dacă ne dorim ca Uniunea Europeană să rămână în picioare. 


Suntem la o alegere europarlamentară distanță de începutul sfârșitului Uniunii Europene, dacă nu suntem destul de vigilenți să trimitem la Bruxelles o majoritate proeuropeană consistentă și convingătoare care să apere Europa și pacea în această parte a lumii. Să nu considerați că ce avem este dat pentru totdeauna. Să nu credeți că dacă în Bruxelles vor intra forțe antieuropene care au scos Marea Britanie din UE nu vor putea scoate și alte țări, iar la capătul firului să fie prăbușirea UE. 

Pentru că în momentul acela s-a terminat garanțiile noastre de securitate. Lucrurile sunt foarte simple. Niciodată nu vom reuși să ne apărăm singuri țara, în contextul actual. Astăzi avem această garanție de securitate dată de UE și de NATO. Când acestea se prăbușesc, ne întoarcem în 1940, când în trei luni de zile ne-au sfâșiat țara”, a afirmat edilul orașului Cluj-Napoca. 


Emil Boc: „Europa trebuie să-și refacă propria capacitate de apărare”

Totodată, edilul a mai amintit că în momentul de față nu există o altă formă de guvernare mai bună decât democrația, iar cei care au variante mai bune pentru a păstra pacea și prosperitatea, să le spună cu argumente. 

Nu a inventat omenirea o altă formă de guvernare mai bună decât democrația. Dacă cineva are o altă variantă mai bună, să o spună. Dacă extremiștii au alte variante mai bune pentru a păstra pacea și prosperitatea, să le spună cu argumente. Nu vor veni niciodată pentru că nu au. Ei speculează niște nemulțumiri reale, dar pe care tot Europa le poate rezolva și nu extremismul. Până la urmă tot UE a corectat acolo unde nu merge.


Dacă nu vom înțelege asta, viitorul va deveni tot mai nesigur și cine crede că Rusia se va opri la poarta Ucrainei se înșală amarnic. Nu s-a oprit decât acolo unde a întâlnit limite. S-a  stabilit la București, ca punct central al manifestului, apărarea comună a Europei: prin armată comună, armament comun, comisar pentru apărare comună. Europa trebuie să-și refacă propria ei capacitate de apărare și să continue parteneriatul cu SUA. Europa trebuie să-și construiască propria ei securitate pentru cei peste 400 de milioane de cetățeni europeni. De aceea, aceste alegeri care sunt în 9 iunie sunt extrem de importante pentru pacea din țara noastră și Europa”, a mai spus Emil Boc. 

Edilul a vorbit și despre cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care continuă să țină România și Bulgaria departe de aderarea completă la spațiul Schengen. 


Vedeți cum e omul cu două fețe, acest domn cancelar. Când s-a supus la vot manifestului PPE cu privire la viitorul Europei, manifest care scrie negru pe alb admiterea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schenghen, partidul lui Nehammer a votat pentru acest lucru. Am urmărit cu maximă atenție. Nu au avut curajul cei din Austria să se pună cu Europa. Sunt foarte tari în cuvinte pe Facebook, dar acolo când e de vot nu sunt tari”, a conchis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a adoptat OUG privind organizarea simultană a alegerilor europarlamentare și locale

Vot în unanimitate pentru aderarea României la Schengen. Emil Boc: „Un eveniment major, un câștig pentru România”.

abonare newsletter