Politică

Ardealul, colacul de salvare al PNL? Boc și Bolojan, variante de prezidențiabili pentru 2024.

În opinia vicepreședintelui PNL Robert Sighiartău, Emil Boc și Ilie Bolojan sunt variante solide de candidați la președinția României, la alegerile de anul viitor.

Emil Boc și Ilie Bolojan, variante pentru prezidențiale? Foto monitorulcj.ro Emil Boc și Ilie Bolojan, variante pentru prezidențiale? Foto monitorulcj.ro

 

Emil Boc și Ilie Bolojan sunt variante pentru președinția României, la alegerile din 2024. PNL are nevoie de un candidat „care să tragă brandul PNL în sus, după imaginea personală”, a declarat la RFI, Robert Sighiartău.


Boc și Bolojan, variante de prezidențiabili

Întrebat ce alți oameni din PNL, înafară de liderul partidului, Nicolae Ciucă, s-ar potrivi acestui profil de posibil candidat la prezidențiale, vicepreședintele liberalilor a spus: „Din punctul meu de vedere, PNL a câștigat tot timpul și știu aici, pentru că am fost șef de campanie în alegerile câștigătoare din 2019, europarlamentare, când am scos în evidență oamenii buni pe care-i are PNL-ul și care, din păcate, nu sunt la nivel central. (…) Sunt oameni care au confirmat la nivel local și care vin cu un bagaj de legitimitate din partea cetățenilor și cu simpatizanți și oameni de campanie care nu fac parte din PNL, fie că vorbim de Bolojan, fie că vorbim de Boc, care sunt susținuți de oameni care în acest moment aș spune că nu votează PNL. Din punctul meu de vedere, ambele personaje sunt variante de prezidențiabili în PNL,  îi cunosc, știu de ce sunt în stare și cred că ar putea face o figură foarte bună”.

Emil Boc, în topul încrederii

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, primarul Clujului Emil Boc se plasează în topul încrederii românilor, alături de adjunctul secretarului general NATO, Mircea Geoană, și procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi.
Astfel, Mircea Geoană, Laura Codruţa Kovesi şi primarul Clujului Emil Boc sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor, urmaţi de premierul Marcel Ciolacu şi de senatorul Diana Şoşoacă, iar ultimele trei locuri fiind ocupate de preşedintele Klaus Iohannis, de preşedintele CJ Bihor Ilie Bolojan şi de liderul USR Cătălin Drulă, indică datele sondajului realizat de INSCOP la comanda News.ro.


 

 

CITEȘTE ȘI:

Sondaj INSCOP. Primarul Clujului Emil Boc, în topul încrederii românilor, alături de Kovesi și Geoană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter