Politică

Ministrul Justiţiei afirmă că legea împotriva fugarilor i se va aplica şi primarului Cherecheş

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, luni, că legea prin care persoanelor care se sustrag de la executarea condamnărilor li se adaugă o nouă pedeapsă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani i se va aplica şi primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Ministrul Justiţiei afirmă că legea împotriva fugarilor i se va aplica şi primarului Cherecheş  Foto Facebook Alina Gorghiu Ministrul Justiţiei afirmă că legea împotriva fugarilor i se va aplica şi primarului Cherecheş Foto Facebook Alina Gorghiu

 


"Astăzi (luni - n.r.) a fost dezbătut de Camera Deputaţilor, cameră decizională, proiectul de lege privind evadarea, iniţiat de Ministerul Justiţiei. După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare. O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încearcă să scape de pedeapsa dată de o instanţă din ţară", a afirmat Alina Gorghiu, conform Agerpres. 


Ea a adăugat că legea se va aplica oricărui fugar care în termen de şapte zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare nu se va preda, inclusiv lui Cătălin Cherecheş.

"Cel mai recent exemplu este Cătălin Cherecheş. Pentru că mulţi m-aţi întrebat, vă spun că legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheş, cât şi oricărui fugar (indiferent de numele lui) care în termen de şapte zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei", a explicat ministrul.


Alina Gorghiu a mai precizat că va depune toate eforturile pentru a-i aduce înapoi în România pe fugari..

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Cătălin Cherecheș a fugit din țară cu TAXI-ul! A folosit buletinul unei rude ca să treacă de polițiștii de la frontieră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter