Politică

Ambasadoarea Țărilor de Jos: „Ar trebui ca România să facă parte din Schengen cât mai curând posibil”

Willemijn van Haaften, noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, a declarat, marți, de la Cluj, că România ar trebui să adere cât mai curând posibil la spațiul Schengen.

Willemijn van Haaften, noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, la Cluj. FOTO: monitorulcj.ro Willemijn van Haaften, noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, la Cluj. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


România ar trebui să facă parte din Schengen ieri, astăzi, cât mai curând posibil, a declarat marți, la Cluj-Napoca, ambasadoarea Țărilor de Jos la București, Willemijn van Haaften, subliniind faptul că obstacolele admiterii țării noastre în aria de liberă circulație nu are nimic de-a face cu relația dintre Țările de Jos și România.

 


Afirmația a fost făcută cu ocazia inaugurării oficiale a unei facilități de producție într-o suburbie a municipiului Cluj-Napoca.

În acest context, ambasadoarea a spus: „Ar trebui (ca România - nota red.) să facă parte din Schengen ieri, astăzi, cât mai curând posibil. Știm cu toții că există câteva obstacole care nu au nicio legătură cu România, care nu au nicio legătură cu relația dintre Țările de Jos și România”.


Ambasadoarea s-a declarat convinsă că țara noastră va intra în cel mai scurt timp in Spațiul Schengen. „Pentru că sunt o persoană optimistă, sunt alături de voi în speranța că această aderare la Schengen a României va avea loc mai devreme decât mai târziu”.

„Am vrut doar să menționez acest lucru, deoarece aceasta este o întrebare la care nu trebuie să răspund în mod individual fiecăruia dintre voi”, a mai precizat ambasadoarea Țărilor de Jos.


Articol realizat de Sorin MĂRGHITAȘ

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc face lobby pentru primirea României în Schengen. Ambasadoarea Austriei, la Primăria Cluj-Napoca

abonare newsletter