Național

A murit fetița de 5 ani cu hepatită severă, internată la Institutul Fundeni din Capitală

Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat la sfârșitul lunii aprilie, a murit.

Fetița a murit în decursul zilei de marți/ FOTO: depositphotos.com Fetița a murit în decursul zilei de marți/ FOTO: depositphotos.com

 

Potrivit unei postări pe pagina Institutului Clinic Fundeni, fetița în vârstă de 5 ani care a suferit un transplant de ficat la finalul lunii aprilie, a murit în decursul serii de marți, 17 mai.


 

„Fetița care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicațiilor postoperatorii apărute în ultimele zile”, au transmis reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Reprezentanții Institutului au comunicat luni, 16 ani, că starea fetiţei transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni a fost critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă.


Transplantul de ficat la fetiţa cu hepatită severă, care s-a dovedit a avea boala Wilson, o afecțiuni genetică rară, a fost realizat la începutul lunii mai, donatorul fiind un tânăr de 17 ani.

Pacienta ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, care necesita transplant de urgență. Salvarea ei a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele. Ficatul a fost împărțit în două, lobul stâng a fost primit de fetiță, iar lobul drept a ajuns la un adult.


 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Transplantul hepatic pentru fetița de 5 ani cu hepatită severă a decurs cu succes. Starea pacientei este stabilă

Fetiță de 5 ani cu hepatită severă, transferată la Institutul Fundeni pentru transplant hepatic

Ultimele Stiri
abonare newsletter