Național

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu supendare pentru accidentul de la Mangalia. Fostul ministru al Justiției a intrat cu mașina într-un motociclist.

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost condamnată, vineri, la şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul accidentului de la Mangalia, din 2022. Decizia nu este definitivă.

Monica Macovei, condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare/Foto: Monica Luisa Macovei Facebook.com Monica Macovei, condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare/Foto: Monica Luisa Macovei Facebook.com

 

 


Monica Macovei a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în stare de libertate, în dosarul în care este acuzată de vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier produs în urmă cu doi ani când a lovit un motociclist.

 


„În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata Macovei Monica-Luisa, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia.

De asemenea, fostul ministru al Justiției va trebui să facă și „muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București”, potrivit sursei citate.


Judecătoria Mangalia a mai decis ca Monica Macovei să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 10.000 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.


Cum s-a produs accidentul de la Mangalia, în care a fost implicată Monica Macovei

Accidentul în care a fost implicată Monica Macovei a avut loc în toamna lui 2022, pe DN 39, între Mangalia şi 2 Mai.

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat atunci faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani.


În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. La volanul mașinii se afla fostul ministru al Justiției, Monica Macovei. Rezultatele testării alcooltest au fost negative.

Monica Macoivei a deținut funcția de ministru al Justiției în perioada 2004-2007, iar din 2009 până în 2019 a deținut funcția de europarlamentar din partea României, fiind realeasă în 2014.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Macovei: Miniștrii nu pot primi o super-imunitate; trebuie să răspundă penal dacă au adoptat acte cu încălcarea legii

Ultimele Stiri
abonare newsletter