Național

Anchetă penală extinsă și percheziții domiciliare în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Şapte trupuri carbonizate, găsite în urma incendiului devastator.

Procurorii au extins urmărirea penală in rem cu privire la fapte de fals şi abuz în serviciu, în dosarul penal deschis în cazul incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, soldat cu șapte morți.

Incendiu la complexul turistic Ferma Dacilor/Foto: ISU Prahova Facebook.com Incendiu la complexul turistic Ferma Dacilor/Foto: ISU Prahova Facebook.com

 

 


Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat, marți, mai multe percheziții domiciliare la administratorii firmei Ferma Dacilor.

 


Mai multe persoane au fost audiate, printre care și patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu. Fiul acestuia a murit în incediul care a mistuit pensiunea a doua zi de Crăciun.

CITEȘTE ȘI: 
Şapte morţi în incendiul de la Ferma Dacilor din Tohani. Un minor a fost scos fără viaţă din pensiunea distrusă de flăcări.

„La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic „Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracţiuni de fals intelectual, trei infracţiuni de uz de fals, trei infracţiuni de fals intelectual şi trei infracţiuni de abuz în serviciu, toate vizând aspecte privind situaţia juridică a imobilului în care a avut loc incendiul”, potrivit unei informări publicate marţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.


Au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau îşi au domiciliul şapte persoane fizice, în urma acestor activităţi procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente şi medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale, arată sursa citată.

„În vederea continuării cercetărilor, au fost emise şi puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societăţii comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcţii publice în cadrul autorităţii publice cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului”, potrivit anchetatorilor.


Şapte trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor, victimele fiind identificate pe baza probelor ADN.

Totodată, în acest caz este așteptată expertiza genetică, ce poate confirma dacă fragmentele osoase găsite joi seară aparţin ultimei victime date dispărute.


CITEȘTE ȘI: 
Fragmente osoase găsite la pensiunea Ferma Dacilor, trimise la expertiză genetică. Ar putea proveni de la a opta victimă. 

Anterior, anchetatorii au anunţat că în cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi, respectiv, ucidere din culpă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiul de la pensiunea din Prahova - Şeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Prahova, schimbat din funcţie

Ultimele Stiri
abonare newsletter