Național

Resturi care ar proveni de la o dronă, găsite în Tulcea, după noile atacuri rusești. Efecte ale războiului din Ucraina?

Forţele Aeriene Române au descoperit noi resturi dintr-o posibilă dronă, după atacurile rusești cu drone asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre.

Forțele aeriene române au descoperit fragmente care ar putea aparține unei drone rusești / Foto: MApN Forțele aeriene române au descoperit fragmente care ar putea aparține unei drone rusești / Foto: MApN

 

 


Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, în jurul orei 11:30, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naţionale. Conform procedurilor, un alt elicopter al Forţelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren şi ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.


Apeluri 112 de la tulceni

ISU Tulcea a primit, miercuri dimineaţă, două apeluri din partea unor localnici care au semnalat că în zona Nufăru - Malcoci - Valea Nucarilor ar fi căzut aparate de zbor implicate în atacurile Rusiei asupra porturilor dunărene din Ucraina.  Purtătorul de cuvânt al ISU a menţionat, potrivit agerpres.ro, că apelurile au fost primite în jurul orei 5:00 şi că pompierii nu au intervenit în ultimele ore pentru stingerea vreunui incendiu care ar fi putut izbucni în urma impactului dintre un posibil aparat de zbor şi sol.

Românii au primit avertizări în timpul atacurilor rusești

Forţele ruse au continuat, în noaptea de marţi spre miercuri, atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Ismail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România, iar populaţia din opt localităţi tulcene a primit, în noaptea de marţi spre miercuri, primul mesaj RO-ALERT pentru a se proteja în timpul atacurilor.


Zona Nufăru - Malcoci - Valea Nucarilor este la aproape 15 kilometri sud de graniţa româno-ucraineană, între braţul Sfântu Gheorghe al Dunării şi complexul Razim-Sinoe.

Fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă au fost descoperite și sâmbătă, 9 septembrie, de militari ai Forţelor Navale Române, anunţă Ministerul Apărării.


 

CITEȘTE ȘI:

Primele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră. Elicea dronei, vizibil deteriorată. VIDEO

Forțele Aeriene Române au escortat două avioane rusești în afara spațiului aerian NATO

Ultimele Stiri
abonare newsletter