Napi Hírek

Így néznek ki 6 hónap használat után egy vízszűrő betétei

Egy kép többet ér ezer szónál: így néznek ki hat hónap használat után egy vízszűrő szűrőbetétei. A kolozsvári csapvízet szűrték meg, amelyet nap mint nap százezrek használnak.

Egy Facebookon közzétett fotón, balról jobbra három szűrőbetét – aktívszén (GAC) szűrőbetét, 1 mikronos, illetve 5 mikronos szűrőbetét – látható, amelyek hat hónapig fogták fel a csapvízben levő üledéket és szennyező anyagokat egy monostori lakásban.

„Ajándékba kaptuk a szüleimtől a vízszűrőt, venni akartunk egyet, végül megleptek vele. A lényeg az, hogy mindig maradt a poharak fenekén valami vörös anyag. Sokan mondták, hogy furcsa íze van a víznek, gondoltuk jó lenne egy vízszűrő. Eddig bevált, szignifikánsan kevesebb a lerakodás a pohárban, az edényben. Ez sem tisztít 100%-osan, de jobb. Hat hónaponta cserélni kell a szűrőbetéteket, most cseréltem őket, gondoltam megmutatom, lássák mások is mi kerülhet a vesénkbe a csapvízzel együtt”, vallotta Előd a Monitorul de Clujnak.


A Kolozs megyei vízvállalat képviselői azt állítják: Kolozsvártól Désig mindenki ugyanazt a vizet kapja. Az eltérés abból ered, hogy bár mindenkinek ugyanazt a vizet szolgáltatják, a minőség jelentősen romolhat a tömbházak aljában található elavult vezetékek miatt. Már több éve jelzik: hiábavalóvá válik minden befektetés a közinfrastruktúrába, ha nincs mód a társasházak és tömbházak belső hálózatának modernizálására.

Citește varianta în limba română a materialului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter