Napi Hírek

A szállításügyi miniszter megelégelte: szerződésbontással fenyegeti a görög Aktor vállalkozót a Szászsebes és Torda közötti autópályán

Év végéig átadják a forgalomnak a Szászsebes és Torda közötti autópálya 1-es szakaszát - közölte Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

A tárcavezető a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) igazgatójával, Narcis Neagával együtt ellátogatott csütörtökön a sztráda építőtelepére. Mindketten megerősítették, hogy a Szászsebes-Torda autópálya Szászsebes és Gyulafehérvár közötti 1-es szakaszát év végéig átadják a forgalomnak. Itt jelenleg 70 százalékban készültek el a munkálatok.

Ezzel ellentétben, a Gyulafehérvár és Nagyenyed közötti 2-es szakaszon zajló munkával elégedetlen volt a miniszter, és közölte az építővel, hogy szerződést bontanak, amennyiben a következő két hétben nem alkalmaz román alvállalkozókat.


„Nem hinném, hogy arra lenne szükségünk Romániában, hogy olyan vállalkozókkal dolgozzunk, akiknek fordító kell, hogy elmondják, nincsenek munkagépeik. Láthatjuk mindannyian, mi történik ezen a munkatelepen. Kaptak két hetet, hogy jelentkezzenek a szerződésekkel a CNAIR-nál, és lássuk a gépeket a munkatelepen, ellenkező esetben szerződést bontunk”, fogalmazott Răzvan Cuc, aki szerint az érintett görög vállalat korábban azt ígérte, hogy év végéig befejezi a munkát ezen a szakaszon.

Citește varianta în limba română a materialului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter