Napi Hírek

Miből fog épülni a 16 kilométeres Szászfenes-repülőtér vasútszakasz?

Az Európai Bizottság 517 millió eurót hagyott jóvá az új bukaresti 6 km-es metrószakasz megépítésére. Ebből kifolyólag nehezen elképzelhető az, hogy Kolozsvárnak háromszor ennyi fog kijutni Emil Boc nagy álmának megvalósítása érdekében.

Kolozsvár főpolgármestere nem mondott le a tervéről miszerint a következő két évtizedben már metróval fogunk közlekedni Szászfenes (Florești) és a Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér között. Gondot jelent viszont az, hogy több mint 100 millió euróba kerülne alig egy kilométernyi szakasz megépítése. A legfejlettebb technológia bevetésével is csupán napi 15 méternyit haladhatnának az építők.

"Nem adtuk fel a tervünk, létfontosságúnak tartjuk a metró bevezetését Kolozsváron a következő 20 évben. Az állomásokat egy kilométerenként kellene elhelyezni a szabványok szerint, ez változhat a forgalom függvényében", nyilatkozta Emil Boc főpolgármester, aki tavaly áprilisban még azt ígérte japán befektetők érkeznének Kolozsvárra metróügyben.


Nem kevesebb mint hét polgármesteri hivatal, Gyalu (Gilău), Szászfenes (Florești), Kolozsvár, Kisbács (Baciu), Apahida, Zsuk (Jucu) és Bonchida (Bonțida) polgármesterei fogtak össze a közös ügy, a felszíni vasútvonal megépítésének érdekében.

Citește AICI varianta în limba română a materialului.

Etichete: emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter