Monitorul Cartierelor

Baza sportivă La Terenuri nu va fi gata în octombrie. Boc: „Va plăti ca popa toate penalitățile de întârziere”

Primarul Emil Boc a declarat marți că, în cazul bazei sportive La Terenuri, constructorul nu a respectat termenul contractual asumat și urmează să plătească penalități până la finalizarea lucrărilor.

 

 


Edilul clujean a vorbit la televiziunea publică despre stadiul lucrărilor la baza sportivă La Terenuri, arătând că lucrările nu vor fi gata nici la data de 16 octombrie, asumată de constructor după ce termenul a fost prelungit de Primărie.

 


„Nu s-a încadrat în termenul de 16 octombrie, așadar vom percepe penalități. Nivelul lucrărilor la acest moment este departe de cel asumat de constructor. Așadar, va plăti ca popa toate penalitățile de întârziere”, a spus primarul Emil Boc.

Potrivit unui document obținut de Monitorul de Cluj, stadiul fizic al lucrărilor la acest moment este de doar 45%. Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL.


Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

Când trebuiau terminate lucrările?

Durata lucrărilor prevăuzută în contract este de 16 luni și a fost prelungită de două ori cu acordul părților, după cum urmează:


Durata contractului: 16 luni (120 zile proiectare si 12 luni execuție) – 01.09.2021

+ 20 zile conform deciziei nr. 1 – 24.09.2021 conform Actului adițional nr.1 prelungire cauzată de intervenția Gărzii Naționale de Mediu;


+ 19 zile conform deciziei nr. 2 – 10.10.2021 conform Actului adițional nr.2 care se află la executant în vederea semnării, prelungire cauzată de dispozițiile de șantier nr. 1(amenajare mal pârâu), 2 (relocare terenuri pentru evitare traseu conductă Dn400-pentru care s-a obţinut şi autorizaţie de construire), 4 (subtraversare pârâu conductă Dn250), 19 (refacere declivitati parcare) şi 20 (refacere acces principal, evitare conductă Dn 250).

Termen realist pentru baza sportivă, mai 2022

„După data menţionată în actul adiţional se vor percepe penalităţi pentru întârziere. La începutul lunii septembrie anteprenorul a depus un grafic de execuţie cu termen definalizare 05.01.2022. Din punctul de vedere al echipei de implementare a proiectului: supervizor şi diriginţi, responsabili tehnici se estimează finalizarea lucrarilor în perioada aprilie-mai 2022”, se mai arată în document.

CITEȘTE ȘI

Emil Boc, în vizită la viitoarea baza sportivă „La Terenuri”. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter