Monitorul Cartierelor

FOTO. Șir de mașini parcate pe trotuarele Bulevardului 1 Decembrie 1918: „Este imposibil să mergi cu un cărucior pe acolo”

Bulevardul 1 Decembrie 1918 este plin de mașini parcate pe trotuar, iar oamenii se plâng că nu mai au pe unde să treacă.

 

 


Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca este plin de mașini parcate pe trotuar, iar pietonii nu se mai pot plimba, fără a fi nevoiți să se ferească de șirul de mașini. Această coadă ține de la Hotelul Napoca până la intersecția cu Ghica, a subliniat o clujeancă într-o postare făcută pe Facebook.

 


Oamenii se tot plâng de mașinile parcate haotic prin oraș, dar și de faptul că poliția locală nu își face datoria, ci lasă câte un avertisment pe parbrizul mașinii, iar uneori o mică amendă.

„Așa arată Bulevardul 1 Decembrie 1918, de la Hotel Napoca până la intersecția cu Ghica, zilnic, de ani de zile! Ca riveran nu poți face curba să intri în propria curte! De mers cu cărucior, tricicleta sau un copil/partener de mână este exclus. Li se mai pune câte un avertisment și basta. Parcare gratis!”, a scris o clujenacă pe grupul de Facebook, Clujul Civic.


Trei șoferi se „bat” pe un loc de parcare în Cluj-Napoca

Clujul are mai multe probleme, însă una dintre cele mai mari probleme o reprezintă traficul inferanl din oraș și modul haotic a șoferilor de a parca mașinile.

Locurile de parcare din Cluj-Napoca sunt la mare căutare. Trei șoferi se „bat” pe un singur loc de parcare în fiecare zi, potrivit unui studiu realizat de yeParking în perioada februarie-martie 2021.


Cele mai cătate parcări din tot orașul sunt chiar în cartierul Mănăștur, aproximativ 15% din căutări.  Apoi, șoferii mai sunt interesați de parcări și în cartirele Zorilor și Bună Ziua cu câte 11% fiecare. Iar zonele în care locurile de parcare sunt căutate în procent de 10% sunt în catierele, Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri.

CITEȘTE ȘI:


Trei șoferi se „bat” pe un singur loc de parcare în Cluj-Napoca. Care sunt cele mai căutate parcări?

abonare newsletter