Monitorul Cartierelor

Trei șoferi se „bat” pe un singur loc de parcare în Cluj-Napoca. Care sunt cele mai căutate parcări?

Parcările din Cluj-Napoca mereu au fost o mare problemă pentru șoferi. Vezi care sunt cele mai căutate locuri de parcare și cât costă un loc de parcare în Cluj.

 

 


Locurile de parcare din Cluj-Napoca sunt la mare căutare. Trei șoferi se „bat” pe un singur loc de parcare în fiecare zi, potrivit unui studiu realizat de yeParking în perioada februarie-martie 2021.

 


Cele mai cătate parcări din tot orașul sunt chiar în cartierul Mănăștur, aproximativ 15% din căutări.  Apoi, șoferii mai sunt interesați de parcări și în cartirele Zorilor și Bună Ziua cu câte 11% fiecare. Iar zonele în care locurile de parcare sunt căutate în procent de 10% sunt în catierele, Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri.

Cât costă parcările din Cluj-Napoca?

Prețurile sunt diferite pentru parcările din oraș, în funcție de locul unde vrei să parchezi, pentru cât timp vrei să stai și dacă vrei să îți faci abonament sau nu.


Pentru abonamentele parcărilor din zona centrală:
- Persoane fizice – 79 lei/an
- Persoane juridice – 555 lei/an

Parcări cu abonament pentru riverani pe cartiere:
- Persoane fizice – 66 lei /an
- Persoane juridice – 234 lei /an


Pentru parcări, copertine și garaje cu contracte, situate în cartierele din Cluj-Napoca
- Persoane fizice – 52 de lei/an
- Persoane juridice – 208 lei/an


De asemenea, Primăria municipiului Cluj-Napoca a construit mai multe parking-uri moderne, cel mai mare fiind cel din Mănăștur, care este primul parking semi-îngropat din România. Aceste parking-uri sunt doate cu echipamente de încarcare a mașinilor electice, locuri de parcare pentru biciclete, motociclete și trotinete electrice.


La aceste parking-uri abonamentele sunt anuale, prețurile fiind de 115 de lei pentru persoanele fizice și 872 de lei pentru persoanele juridice.

Parking Primăverii- 406 de locuri de parcare
Parking Băișoara- 317 de locuri de parcare
Parking Mehedinți- 126 de locuri de parcare
Parking Fabricii- 310 de locuri de parcare
Parking Negoiu- 372 de locuri de parcare

CITEȘTE ȘI:

Un loc de parcare în Cluj-Napoca ajunge chiar și la 10.000 de euro! Agent imobiliar: „Fără parcare, proprietatea nu prezintă interes”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter