Monitorul Cartierelor

FOTO. Înainte și după demolarea garajelor în Grigorescu. „N-a rămas niciun borcan cu murături”

Sute de garaje au fost demolate în tot municipiul Cluj-Napoca. Spațiile din cartierul Grigorescu sunt de nerecunoscut după demolarea lor.

 

 


Cătălin Sălăgean, membru al Biroului Județean USR Cluj, a publicat câteva fotografii „înainte” și „după” demolarea garajelor din cartierul Grigorescu.

 


El spune că în urmă nu a rămas „niciun borcan cu murături”: „Încă un mit spulberat: s-au demolat garaje în Grigorescu și n-a rămas în urmă niciun borcan cu murături.”

La finalul anului 2019, după ce mai multe garaje au fost demolate în Cluj-Napoca, s-a descoperit că aproximativ 30% dintre clujeni nu au prelungit contractul pentru parcare. Unii nu mai locuiau în zonă, alții nu aveau mașină sau, spre surprinderea multora, garajele erau locuri de depozitare.


Astfel, viceprimarul Dan Tarcea spunea atunci că în Gheorgheni s-a găsit o „cramă” pe locul garajului, dar și o „afumătoare”. În multe dintre garaje, clujenii își adăposteau borcanele cu murături, nu mașinile.

600 de garaje, demolate până în vară

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat pentru monitorulcj.ro, în aprilie 2021, că în luna februarie au mai fost notificați aproape 600 de clujeni din cartierele Grigorescu și Mănăștur pentru demolarea garajelor și au ca termen începutul lunii iunie.


Ulterior se va interveni pentru reamenajarea platformelor.

„În luna februarie am trimis o altă serie de notificări pentru cartierele Mănăștur și Grigorescu. Au fost notificați 228 de propritari de garaje din cartierul Grigorescu și 370 din cartierul Mănăștur. În cartierul Grigorescu garajele care sunt între Casa Radio, Paul Ioan și strada Donath, iar în cartierul Mănăștur între Calea Florești și strada Primăverii. Propritarii trebuie să își demoleze garajele până la sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie, urmând ca după această dată să putem interveni pentru reamenajarea platformelor pentru garaje și să alocăm și locurile de parcare”, a explicat viceprimarul.


După estimările sale, Dan Tarcea a spus că în următorii trei ani se vor demola aproape 10.000 de garaje în Cluj-Napoca.

„În paralel, căutăm și alte zone în care să demolăm garaje, iar estimarea mea este că anul acesta vom mai avea încă o serie de notificări pe care le vom trimite pentru demolare. Ne dorim ca în următorii ani să finalizăm acest proces de demolare a garajelor. În acest moment avem aproximativ 9.700 de garaje la nivelul municipiului Cluj-Napoca și vrem să le demolăm pe toate în următorii 3 ani”, a spus Dan Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter