Monitorul Cartierelor

Muncitorii „au lăsat baltă” lucrările la drumul surpat de pe Edgar Quinet: „De o săptămână nimeni nu a mai venit”

Muncitorii „au lăsat baltă” lucrările la drumul care s-a surpat din cauza construcției la un nou bloc pe strada Edgar Quinet. Locuitorii din zonă spun că nu s-a mai lucrat de o săptămână la drum.

 

 


Drumul de acces spre patru blocuri pe strada Edgar Quinet s-a surpat din cauza unor lucrări la un nou bloc. Deși muncitorii au început lucrările pentru refacerea drumului, locuitorii din zonă spun că aceștia nu s-au mai prezentat la muncă de o săptămână.

 


„Mai stie cineva ceva legat de refacerea drumului care s-a surpat? De o săptămână nu a mai venit nimeni sa lucreze sau sa faca ceva la el”, îi întreabă și pe ceilalți localnici, o clujeancă.

Clujenii care locuiesc în zonă susțin că drumul a început să fie și mai avariat: „s-a rupt și partea deasupra canalului”.


Muncitorii ar fi luat o pauză de o lună de la lucrările de pe Edgar Quinet pentru a monitoriza un zid:

„Din ce am înțeles, au o lună pauză de la lucrări, timp in care e monitorizat zidul de sub nr 24. Daca nu se observa probleme si acolo, cel mai probabil o sa isi poata continua activitatea, altfel probabil vor trebui sa mai lucreze la consolidare”, a anunțat un clujean care locuiește acolo.


Lucrările la un bloc NOU din Cluj-Napoca au DISTRUS un drum întreg

Un bloc nou de pe strada Edgar Quinet din Cluj-Napoca a surpat o cale de acces. Lucrările de reparație la drumul surpat au început pe 20 aprilie, dar momentan au fost oprite.

Deputatul Emanuel Ungureanu, localnic în zona respectivă, a declarat pentru monitorulcj.ro în 13 aprilie că situația este tragică pe strada Edgar Quinet de mai mulți ani. Lucrările la noul bloc au dus la surparea unui drum de acces pentru patru alte blocuri de locuințe.


„Este un bloc aproape de numerele 20, aproape de zona numită Poiana din Edgar Quinet. Constructorul se pare că nu a asigurat bine șantierul, acolo trebuiau să pună niște parapeți de susținere. Probabil că șantierul nu a fost supravegheat de Primărie și în consecință s-a surpat calea de acces către patru blocuri, de pe strada Edgar Quinet, așa cum se vede în imagini. Problema este că Primăria promite acolo de cel puțin trei ani modernizarea străzii și căile de acces. Eu m-am străduit înainte de a fi politician, împreună cu vecinii de pe stradă să predăm acea stradă municipalității. A fost prima și singura stradă predată cu efortul pe care l-am făcut, însă înainte de campanie electorală s-a tras un asfalt și strada a rămas apoi fără iluminat, locuri de joacă, nu putem vorbi de creșă sau grădiniță. Nu există nici măcar trotuare și iluminat public. E o stradă cu 3.000 de suflete”, a adăugat Emanuel Ungureanu.

Politicianul susține că zona ar trebui închisă de polițiști pentru că reprezintă un pericol public atât pentru copiii și locuitorii din zonă, cât și pentru mașini, iar situația trebuie remediată urgent, fiind singura cale de acces spre mai multe blocuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter