Monitorul Cartierelor

Cine va amenaja Parcul Observator? Primăria pune la bătaie 7 milioane de lei

A fost lansată licitația pentru amenajarea Parcului Observator. Lucrările de amenajare sunt evaluate la peste 7 miioane de lei.

 

 


Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de amenajare a parcului Zorilor, zona Observator. Lucrarea este estimată la 7.086.349,5 lei, bani proveniți din bugetul local al municipiului. 

 


Ofertele pot fi depuse până la data de 17 mai 2021, criteriul de atribuire a contractului fiind prețul cel mai mic. Planul Urbanistic Zonal al Parcului Zorilor a fost aprobat de Consiliul local în ședința din luna martie. După semnarea contractului, durata de execuție va fi de 9 luni calendaristice, potrivit indicatorilor tehnico-economici.


Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor - zona Observator - are o suprafață de peste 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și este foarte accesibil folosind mijloacele de transport public.

Aici vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Se vor amenaja spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.


Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate.

Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.


Parcul va avea loc de joacă, peluză, zonă de fitness

Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”.

În proiect se mai arată că, deși este în plină dezvoltare, spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire din zonă.

„Cu excepția spațiilor verzi dintre blocuri, partea sudică a cartierului Zorilor nu beneficiază de spații verzi amenajate. Terenul studiat reprezintă ultima suprafață de teren liber cu potențial de transformare în zonă verde de agrement”, se arată în documentație.

CITEȘTE ȘI

Parcul Zorilor/Observator, noua bijuterie a lui Boc. Cum va arată cel mai nou parc din Cluj-Napoca

 

abonare newsletter