Monitorul Cartierelor

Nou regulament pentru întreținerea locurilor de joacă, la Cluj. Ce propun consilierii USR-Plus?

Un nou pas pentru transformarea Clujului în „orașul pentru copii”. Adriana Cristian, consilier local USR-PLUS, a depus marți în consiliul local un proiect prin care propune adoptarea unui nou regulament de întreținere și amenajare a locurilor de joacă din Cluj-Napoca.

 

 


Proiectul de Hotărâre este cuprins în programul local de guvernare al USR-PLUS și este un prim pas în transformarea orașului într-unul mai prietenos și care să fie recunoscut ca oraș pentru copii. 

 


Rezultatul unei consultări cu cetățenii orașului

Proiectul de regulament a fost elaborat de o echipă de lucru din cadrul USR-PLUS cu scopul de a veni cu o soluție pentru situația locurilor de joacă din Cluj-Napoca. Forma finală a proiectului este rezultatul unei consultări cu cetățenii orașului, beneficiari direcți ai acestor spații de recreere, cu societatea civilă și persoane interesate de problema locurilor joacă.

Tehnologia, în folosul cetățenilor, dar și a partidului 

Consilierii locali USR-PLUS au lansat o hartă online și o aplicație prin care clujenii pot găsi mai ușor aceste locuri de joacă și pot contribui la bunul mers al acestora, prin lăsarea unor recenzii despre diferite chestiuni, de la aspect până la organizarea și locația parcurilor.


„Considerăm că adoptarea acestui regulament poate asigura cadrul soluționării problemelor și prioritizarea acestora, precum și o fundație solidă pentru creșterea calității locurilor de joacă, contribuind totodată la creșterea calității vieții în municipiu. Nu trebuie să uităm că orașul nostru se dezvoltă într-un ritm accelerat, iar spațiul urban trebuie pliat pe necesitățile locuitorilor, cu accent pe asigurarea unui mediu confortabil de creștere pentru copii și familiile din oraș”, au mai declarat cei de la USR PLUS.

Aleșii locali ai Alianței își propun ca, prin măsurile propuse, Clujul să devină un oraș mai prietenos cu copiii până în anul 2030, prezent pe harta turismului european pe acest segment.


„Avem un plan și o viziune despre orașul nostru - un oraș prietenos cu copiii, un oraș de ales și de vizitat de către familii. Trebuie să începem acum pentru a putea ajunge în 2030 acolo unde ar fi trebuit deja să fim. Pe toată durata mandatului vom veni cu proiecte sau propuneri de proiecte pentru a ne atinge dezideratul de a face din Cluj-Napoca un oraș prietenos cu familiile și copiii și de a-l pune pe harta turismului european pe acest segment”, se mai arată în comunicat.

Material realizat de Sarah Gherman


CITEȘTE ȘI

Harta celor 300 de locuri de joacă din Cluj-Napoca! Unde îți poți duce copilul la joacă?

 

abonare newsletter