Actualitate

Harta celor 300 de locuri de joacă din Cluj-Napoca! Unde îți poți duce copilul la joacă?

Primăria Cluj-Napoca pregătește o hartă cu toate locurile de joacă din oraș, pe care clujenii o vor putea consulta de săptămâna viitoare.

 

 


Adriana Cristian, consilier local USR-PLUS, a postat pe Facebook o previzualizare a hărții cu toate cele 279 de locuri de joacă din municipiul Cluj-Napoca, din evidența și administrarea Primăriei.

 


Harta locurilor de joacă pentru copii va fi pusă la dispoziția clujenilor de săptămâna viitoare.

Majoritatea dintre acestea sunt amplasate în cartierele vechi din Cluj-Napoca și doar cele noi în „cartierele de tineret”:


„În perioada următoare vom discuta și despre ce înseamnă un loc de joacă în Cluj , despre starea în care se află acestea și despre ce trebuie făcut pentru a avea cu adevărat un oraș prietenos cu copiii. Ce observăm însă rapid e că marea majoritate a locurilor de joacă sunt amplasate în cartierele vechi cu toate că cele noi sunt în marea lor majoritate cartiere de tineret”, a scris consilierul local.

Ce cred clujenii despre harta locurilor de joacă?

Clujenii s-au adunat în număr mare în secțiunea de comentarii, la postarea consilierului local. Unii dintre ei au sesizat faptul că în unele cartiere din municipiu nici nu există locuri de joacă pentru copii, cum ar fi Dâmbul Rotund, iar în altele sunt puține. În cartierul Europa există un singur astfel de loc, iar în Bună Ziua doar trei, spun clujenii.


Totuși, o clujeancă a felicitat inițiativa: „O inițiativă faină. Menită să arate situația locurilor de joacă din Cluj-Napoca așa cum este ea în realitate, nu cum probabil o cosmetizează primăria. Transparența este cheia spre o administrație eficientă, interesată cu adevărat de binele comunității.”

CITEȘTE ȘI:


Ce vor clujenii în oraş: locuri de joacă smart, info point pentru diaspora şi parcări verticale. Primăria evaluează 199 de proiecte propuse

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter