Actualitate

Locuitorii din Mănăștur se conformează. A început demolarea garajelor de tablă - FOTO

Aproximativ 1.000 de proprietari de garaje din Cluj-Napoca au fost somați să elibereze spațiul.

 

 


Primăria Cluj-Napoca a trimis somații către proprietarii garajelor din zona Între Lacuri și Mănăștur pentru eliberarea spațiului, la începutul anului. Fotografiile au fost surprinse pe o stradă din cartierul Mănăștur.

 


Proprietarii au timp până în luna martie să elibereze voluntar garajul, iar în caz contrar va fi trimisă o firmă abilitată, iar costurile vor fi suportate de proprietar. Municipalitatea speră că prin astfel de acțiuni să obțină un număr mai mare de locuri de parcare și să rezolve o problemă extrem de apăsătoare, aceea a llipsei locurilor de parcare.

1 loc de parcare pentru fiecare apartament nou

Constructorii vor avea reguli stricte în următorii ani și pentru fiecare apartament de sub 100 mp va fi construit obligatoriu un loc de parcare, iar pentru apartamentele cu peste 100 mp vor fi realizate 2 locuri de parcare.


Până în acest moment au fost demolate 1.500 de garaje din Cluj-Napoca, în cartierele Gheorgheni, Mănăștur și Între Lacuri. În tot municipiul există aproximativ 10.000 de garaje de tablă, iar în locul lor vor fi amenajate locuri de parcare pentru mașini și biciclete.

„Deja am trimis peste 100 de somații pentru garajele din două zone ale orașului. Este vorba de etapa a doua din cartierul Între Lacuri, pentru a continua ce am început acolo în 2020. De asemenea, am trimis somații și pentru garajele care sunt pe strada Calea Florești. Va urma etapa a doua din Mănăștur, iar apoi vom trece și în Grigorescu. Fiecare zona din municipiu va fi reamenajată pentru a forma locuri de parcare și bineînțeles, dorim să amenajăm cât mai multe spații verzi. Noi vrem să creștem calitatea vieții în acest oraș”, a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la un radio local.


 

CITEȘTE ȘI


Demolarea continuă! Aproximativ 800 de garaje de tablă vor fi desființate în cartierele Mănăștur și Între Lacuri

abonare newsletter