monitorulcj.ro Menu
Monitorul Cartierelor

Încep lucrările la noul pod peste Someș. Investiția va fi suportată din bugetul de 2021

A fost semnat contractul de execuție pentru realizarea unui nou pod peste Someș, care va conecta străzile Oașului și Răsăritului.

Încep lucrările la noul pod peste Someș. Investiția va fi suportată din bugetul de 2021

 

 


 

Primarul Emil Boc a anunțat semnarea contractului de execuție a lucrărilor la Podul Răsăritului, care va constitui o legătură directă între cartierul Mărăști și zona Gării.


 

Lucrările au termen de execuție de doi ani, fiind estimate la 22,7 milioane de lei, bani care vor fi asigurați din bugetul municipiului pe anul acesta.


„Termen de realizare este de doi ani de la ordinul de începere a lucrărilor. Va intra la finanțare în bugetul pe 2021. Este un proiect extrem de important pentru traficul şi calitatea vieţii a celor ce locuiesc în zonă”, a declarat edilul, la un post local de radio.

O firmă din București construiește Podul Răsăritului

Firma bucureșteană Freyrom SA - Procons Group SRL - Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL - Integrated Road Solutions SRL va construi viitorul pod peste Someș.


Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj a contestat licitația la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), dar acesta a dat dreptate bucureștenilor. Valoarea ofertei Freyrom este de 22,7 milioane de lei, fără TVA. Estimarea inițială era de 24,4 milioane de lei.

Un nou drum de legătură, între Mărăști și Gară

La începutul lunii noiembrie 2020, Emil Boc a afirmat podul va fi realizat, iar odată cu acesta, o nouă stradă care va lega Piața 1 Mai și zona Clujana de strada Oașului, respectiv de zona Gării, va fi amenajată paralel cu calea ferată, în continuarea străzii Câmpul Pâinii.


„Vom realiza un drum paralel cu calea ferată, în zona Câmpul Pâinii, care vine practic până la gară, un drum alternativ care va facilita și va întări mobilitatea urbană din zona respectivă și câteva din proiectele importante ale Clujului”, a declarat Emil Boc, la o emisiune radio.

Drumul alternativ este menit să descongestioneze circulația din zonă, facilitând circulația între cartierul Mărăști și gară. Podul care va lega străzile Oașului și Răsăritului se află în procedură de licitație, a mai arătat edilul.

Piste de biciclete și trotuare pe ambele sensuri

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 metri, o lățime de 26 metri, 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

În prezent, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel la o intensitate a traficului mare pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto, precum și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă (pietoni, bicicliști).

CITEȘTE ȘI

Legătură directă între Mărăști și Gară. Ce se mai aude de noul pod peste Someș?